Nederlandse Tafeltennisbond


Finales NJM 2009/2010: favorieten pakken zeges in Hoogerheide 6-6-2010

Vrijwel alle favorieten hebben bij de finales van de Nationale Jeugdmeerkampen 2009/2010 in Hoogerheide hun status waargemaakt. Meest opvallende prestatie kwam op naam van Eric Agamyan bij de jongens welpen, de nationaal kampioen won al zijn elf wedstrijden met 3-0 en kreeg daardoor als enige van de 96 deelnemers geen game tegen. De winnaars: Pepijn Leppers (jongens junioren), Koen Hageraats (jongens cadetten), Bas Hergelink (jongens pupillen), Eric Agamyan (jongens welpen), Suzanne Dieker (meisjes junioren), Kim Vermaas (meisjes cadetten), Melissa Bours (meisjes pupillen) en Anniek Kusters (meisjes welpen).

Alle einduitslagen kunnen via de NTTB-website bekeken worden: www.nttb.nl/njmfinales

Pepijn Leppers gaat na dag één aan kopbij de jongens junioren tijdens de NJM-finales. (FOTO: © NTTB)

In elke categorie wordt een twaalfkamp gespeeld over twee dagen. Op zaterdag worden zes en op zondag de resterende vijf wedstrijden van de meerkamp gespeeld. De finales van de Nationale Jeugdmeerkampen zijn het laatste grote jeugdtoernooi van het tafeltennisseizoen, waarbij de laatste tickets voor de Europese Jeugdkampioenschappen (EJK) komende zomer verdiend kunnen worden.

In elke categorie is de absolute top van het Nederlandse jeugdtafeltennis aanwezig. Voor mede-organisator Hotak´68 speelt jeugdinternational Dianne Overbeeke bij de meisjes junioren. De deelname van topfavoriete Britt Eerland, komende zomer actief bij de Jeugd Olympische Spelen,is vanwege een enkelblessure niet mogelijk.

Ook bij de jongens cadettenkomen Europese toppers aan de tafel. Koen Hageraats, eveneeens jeugd Olympiaganger, zal het in die klasse ondermeer opnemen tegenRajko Gommers, nationaal kampioen Cosmin Stan en Laurens Tromer.

De wedstrijden worden opzestien tafels gespeeld in MFC Kloosterhof in Hoogerheide. Op zaterdag beginnen de wedstrijden om 11:00 uur en is het einde rond 18:00 uur. Op zondag starten de wedstrijden om 10:00 uur en zullen de laatste wedstrijden rond 16:00 uur klaar zijn.

NTTB/HH/