GroenLinks

Dit land kan zoveel groener

Zondag 6 juni 2010, 11:47u -
Dit land kan zoveel groener

Nederland is een dichtbevolkt land. Verstandig omgaan met natuur en landschap is daarom essentieel om te ontspannen en prettig te wonen. Dat zal GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi maandag laten zien aan dertig stadskinderen die hij meeneemt naar het oudste natuurmonument van Nederland. Verder reikten op en rond 5 juni GroenLinks-afdelingen onderscheidingen uit aan mensen en organisaties die zich inzetten voor natuur en landschap.

Stadsbewoners meer in het groen
Kinderen die in de stad wonen komen veel te weinig in de natuur. Voor GroenLinks is het belangrijk dat kinderen de natuur leren te waarderen. GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi neemt daarom maandag op uitnodiging van Natuurmonumenten dertig basisschoolleerlingen uit Amsterdam mee naar het natuurgebied Het Naardermeer.

Tofik Dibi: "Ik ben zelf een echt stadskind en weet dat een heleboel kinderen uit de stad nooit in de vrije natuur komen. In de Tweede Kamer ben ik woordvoerder op het gebied van natuur en dierenwelzijn. Het is belangrijk dat de stadskinderen weten hoe mooi Nederland is en waarom de natuur in Nederland bescherming verdient."

Meer groen in de stad
Groen in de stad is goed voor de luchtkwaliteit, het lokale klimaat in de stad en de waterhuishouding. Bovendien maakt het de buurt mooier en prettiger. GroenLinks voert actie voor meer groen in dorp en stad en ook voor het groen houden van het open landschap. GroenLinks-afdelingen in het hele land nemen groene initiatieven.
Zo werden in en rond dit weekend de Groene Lintjes uitgereikt, een onderscheiding voor mensen of organisaties die zich inzetten voor natuur en milieu. Dit gebeurde onder meer in Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam-Noord, Apeldoorn, Boarnsterhim, Culemborg, Den Bosch, Den Haag, Doetinchem, Haarlemmermeer, Heerlen, Hilversum, Hooghalen (Dr.), Houten, Meppel, Nieuwegein, Oss, Purmerend, Rotterdam, Tynaarlo, Venlo en Woerden/Montfoort/Oudewater.