KNHS

Marc Houtzager derde plek in Grote Prijs Sankt Gallen 6 juni 2010
Houtzager-Opium vs

SANKT GALLEN (KNHS) - Als het CSIO in Sankt Gallen geheel analoog was verlopen aan de CSIOs van La Baule en Rome, had McLain Ward ook de Grote Prijs van Sankt Gallen moeten winnen. De Fransen wonnen namelijk afgelopen vrijdag ook de Meydan FEI Nations Cup. Nu maakte Sapphire echter twee springfouten in het basisparcours, waardoor McLain Ward niet verder kwam dan de 23ste plaats. De overwinning in Sankt Gallen ging naar de Duitse ruiter Carsten-Otto Nagel met Corradina die met zijn zege 75.000 Zwitserse frank verdiende. Marc Houtzager (Rouveen) werd met Opium VS derde, wat goed was voor 45.000 Zwitserse frank.

Uiteindelijk bleven over het zware Grote Prijs parcours slechts twee combinaties geheel foutloos. Dit waren de Duitse CarstenOtto Nagel en de Ier Cian OConnor. De Duitser was echter bijna drie seconden sneller dan OConnor, waardoor de hoofdprijs naar Duitsland ging.

Marc Houtzager die door zijn goedgekeurde KWPN hengst Opium VS in de eerste manche van de landenwedstrijd op de allereerste sprong tot zandruiter werd gedegradeerd liet zich nu niet verrassen. Opium VS sprong soeverein over de hindernissen. Alleen door het iets te lage basistempo in het parcours, wil het wel eens moeilijk worden om de tijdslimiet te halen. Daarbij kwam ook nog eens dat de tijd erg krap bemeten was. Je moest werkelijk in volle galop rondrijden om binnen de tijd te rijden. Ik heb het niet nagekeken, maar denk dat zeker 75% van de deelnemers tijdfouten heeft opgelopen, aldus bondscoach Rob Ehrens. Ik ben heel tevreden met onze prestatie in de Grote Prijs. Na de landenwedstrijd was het voor mij echt balen, want er gebeurde iets, die weigering, waar je gewoon met Opium nooit rekening mee hebt hoeven te houden. Ik ben blij met de derde plek en vooral door de wijze waarop hij vandaag over het lastige parcours ging, aldus Houtzager. Leon Thijsen legde met Tyson beslag op de zevende plek, die nog goed was voor 15.000 Zwitserse frank.

UITSLAG GROTE PRIJS SANKT GALLEN


1 Corradina - Carsten-Otto Nagel GER 0 0 50.98
2 K Club Lady - Cian OConnor IRL 0 0 53.73

3 Opium VS - Marc Houtzager NED (Rouveen) 1 1 61.06
4 Je TAime Flamenco - Billy Twomey IRL 1 -1 63.77 7 Tyson - Leon Thijssen NED (Baarlo) 5 0 52.56

Meer informatie:
www.csio.ch

foto: www.melissen.net