KNHS

Zoer wint Grote Prijs van Balve
6 juni 2010
Zoer-Uraguay

BALVE (KNHS) - Albert Zoer (Echten) heeft in het Duitse Balve de Grote Prijs gewonnen. De Drentse ruiter realiseerde met Uraguay (Nairobi x Colino)de snelste foutloze ronde en incasseerde voor zijn overwinning 25.000 euro.

Elf combinaties maakten zich op voor de tweede manche om de hoofdprijs te betwisten. Zoer was de enige Nederlandse combinatie die tot deze tweede manche wist door te dringen. In de kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs had Zoer met dit paard een derde plaats weten te veroveren achter Gert Jan Bruggink (Weerselo) met Cash Junior. De snelste tijd in de tweede omloop van de Grote Prijs werd gerealiseerd door de Amerikaanse Lauren Hough die haar paard Quick Study weliswaar sneller dan Zoer over het parcours stuurde, maar wel een springfout moest accepteren. Die springfout overkwam ook de Italiaan Juan Carlos Garcia met Moka de Mescam die op de honderdste seconde nauwkeurig de tijd van Zoer evenaarde. Hogh werd achtste en Garcia negende. De Ier Dennis Lynch legde met Lantinus beslag op de tweede plaats, terwijl de Duitse Eva Bitter met Satisfaction derde werd.

Gert Jan Bruggink kon zich met het eigen fokproduct Andrea (v. Marome) niet plaatsen voor de tweede manche en eindigde als 13de. Angelique Hoorn (Wanneperveen) die in deze wedstrijd de tienjarige merrie Tinette (v. Carnute) bereed, noteerde 16 strafpunten en eindigde daarmee als 35ste. Dat was een plaatsje hoger dan Jurgen Stenfert (Doesburg) die met BMC Vayom 17 strafpunten incasseerde.

Dit concours liep nu eens helemaal perfect, laat Zoer weten. We waren op vrijdag derde in de kwalificatie en toen ik mij met mijn paard vandaag aan het voorbereiden was op de tweede manche voelde ik aan alles dat ik iets kon gaan riskeren. Ik wist dat een paar snelle combinaties achter mij kwamen - ik moest als vierde van de elf starters rijden - en besloot de risicos aan te gaan. Uraguay sprong fantastisch en stond perfect in de hand. Ik begin nu te merken dat de hulp van bondscoach Rob Ehrens, die na de wereldbekerfinale in Geneve mij thuis een aantal malen heeft getraind, zijn vruchten begint af te werpen, aldus Zoer, die tussen Rome en Balve in nog even zijn Uraya, het paard waarmee hij deelnam aan de Meydan FEI Nations Cup wedstrijd in Rome naar Amerika verkocht. Dat de merrie af en toe bokt was geen enkel bezwaar. Ze doet het namelijk altijd in de wedstrijd voor ze van start gaat, maar als we gestart zijn is dat bokken helemaal over en is ze volledig geconcentreerd op de hindernissen, aldus Zoer die zich omtrent de verkoopprijs niet wenst uit te laten.

In de finale van de midden-tour wist Albert Zoer met Vigo (Orlando x Corleone) zesde te worden, terwijl Jurgen Stenfert met Saffier(Laroche x Herannus) achtste werd. In de finale voor jonge paarden, die gewonnen werd door Andreas Kreuzer met Ophenia, legde Gert Jan Bruggink met Volendam (Goodtimes x Indorado) beslag op de vierde plaats.

Uitslag Grote Prijs van Balve


1 Uraguay - Albert Zoer NED 0 44.18 sec.

2 Lantinus - Denis Lynch IRL 0 44.24 sec.

3 Statisfaction - Eva Bitter GER 0 45,86 sec. 13 Andrea - Gert Jan Bruggink NED 4 72.69 sec.

www.melissen.net