Loerdraaien en braakballen


Roofvogelshows tijdens de grootste valkerijbeurs van Nederland

GILZE, 20100603 -- De Stichting Valkerij & Natuur organiseert zondag 6 juni 2010 zijn zesde Valkerij & Natuurbeurs op de terreinen van Falls Lodge in Gilze. Met deze beurs wil de organisatie het eeuwenoude valkerijambacht positief onder de aandacht brengen.

Dit jaar genieten de bezoekers onder meer van de supersnelle valken niet alleen gevlogen op de loer maar ook op de vlieger. De valkeniers laten hun valken stijgen naar 200 a 300 meter hoogte om daar, onder de vlieger, de loer te pakken.

Gerard en Bettine van De Valk Roofvogels gaan testen welke de snelste vogel van de lage vlucht is. Is het de Europese-havik, de Woestijnhavik of de Roodstaartbuizerd die als eerste de, over de grond getrokken, balg te pakken heeft.

Andy Vergalle van Valkerij Neverland doet zijn bijnaam, Balls of Steel, weer eer aan door 2 of 3 valken tegelijk op de loer te vliegen. Zijn valken duiken dan één voor één met grote snelheid tussen zijn benen door.
De valkerij bestaat uit vertrouwen tussen wilde roofvogels en de mens. Zoals de valkeniers vertrouwen vragen aan hun roofvogels moeten zij hen tonen dat dit wederzijds is.

Verder kunt u genieten van de grote arenden gevlogen door Aghia Birds en de gier door Falcon's Nest. Naast roofvogels zijn er ook heel veel uilen. Bij de entree staan de Barn Owl en de Uilenhof met verschillende uilen soorten uilen en nog veel meer roofvogels en uilen kunt u van dichtbij zien in het Westerndorp en in de Oase.

Natuurlijk zijn de kinderen niet vergeten. Ze kunnen zich laten schminken als kerkuil of roofvogel en beleven spannende momenten dichtbij de roofvogels en genieten van de vele dieren bij de kinderboerderij.

6 juni 2010
Falls Lodge, Alphensebaan 14, 5126 PR Gilze (NB)
Entree 6 euro
www.valkerij-natuur.nl





ingezonden persbericht