Voorpost in actie te Den Haag tegen Dictaat van Trianon


DEN HAAG, 20100606 -- Op zaterdag 5 juni, hield de Nationalistische organisatie Voorpost een manifestatie voor de Roemeense ambassade in Den Haag. De manifestatie was gericht tegen de Roemeense bezetting van Transylvanië en de behandeling van de Hongaren. Gisteren was het 90 jaar geleden dat het Dictaat van Trianon werd gesloten. Zo'n twintig demonstranten, met Hongaarse en Dietse vlaggen en een spandoek, namen aan de actie deel.

In de twee toespraken werd de eis voor de erkenning van de volkssoevereiniteit naar voren geschoven. Als volk de eigen toekomst bepalen is een onvervreemdbaar basisrecht waar nog te veel Europese volkeren van verstoken blijven. Niet alleen de onderdrukkende landen moeten hiervoor verantwoordelijk gehouden worden, maar ook de grootmachten die er aanleiding toe gaven en de Europese Unie die ze gedoogd en zelfs steunt.

Voorpost staat voor een Europa dat niet gebaseerd is op de staten, met hun kunstmatige grenzen, maar op de Europese volkeren. Een Europa waar elk volk het recht op zelfbeschikking heeft. Daarom moeten de Hongaren herenigd worden in een onafhankelijke staat, zonder valse grenzen die doorheen hun natie lopen.

Na de toespraken hielden de demonstranten een minuut stilte voor de slachtoffers van de dodelijke uitbarsting van anti-Hongaarse geweld in de Marosvallei in Transylvanië, nu 20 jaar geleden, die door Roemenië bezet wordt. Er werden daarna pamfletten uitgedeeld aan de voorbijgangers, die het publiek informeerden over de problematiek van Trianon. Er werden leuzen geroepen en enkele Hongaarse liederen afgespeeld.

Hilversum, zondag 6 juni 2010

***** Einde persbericht *****

Voor meer informatie en foto's:
www.voorpost.org/1/224

In de Hongaarse pers:
barikad.hu/node/54807
www.hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=30558
www.trianon1920.extra.hu/news.php?extend.339

Meer over Voorpost:
Internet: www.voorpost.org
Twitter: twitter.com/voorpost
Hyves: voorpostnederland.hyves.nl
Youtube: www.youtube.com/voorpostmedia
Flickr: www.flickr.com/photos/voorpost

Voorpost is een nationalistische heel-Nederlandse actie- en vormingsgroep. Voorpost is partijonafhankelijk en opereert in Nederland, Vlaanderen en Zuid-Vlaanderen. Voorpost strijdt voor de hereniging van Nederland en Vlaanderen en is o.a. tegen legalisering van drugs, tegen kindermisbruik en keert zich tegen de multiculturele illusie. Afgelopen jaren heeft Voorpost actie gevoerd tegen de toetreding van Turkije tot de Europese Unie, tegen moslimextremisme en vóór de hereniging van Nederland en Vlaanderen. Voorpost bestaat reeds meer dan 30 jaar.





ingezonden persbericht