GroenLinks

Kies voor een progressief kabinet, kies GroenLinks

Zondag 6 juni 2010, 15:35u - Femke Halsema

De verkiezingscampagne gaat de laatste fase in. GroenLinks startte vandaag in Haarlem een slotoffensief; in de laatste dagen voor de verkiezingen herhalen alle GroenLinksers de boodschap op straat en in de media: een stem op GroenLinks is de beste garantie voor een progressief kabinet.

En dan natuurlijk een kabinet waarvan GroenLinks het sociale en groene hart wil vormen. In haar speech benadrukte Femke Halsema dat een echt strategische stem voor een progressief kabinet alleen maar een stem op GroenLinks kan betekenen.

Welke coalitie er ook komt, GroenLinks maakt die regering groener en socialer. GroenLinks is realistisch: er moet bezuinigd worden. Maar dan wel op overbodige zaken als JSF, bureaucratie en extra asfalt. We willen de economie op een groene manier stimuleren. Dat levert geld op om te investeren in onderwijs en in de zorg en banen; want GroenLinks is de banenkampioen van links.

Voorafgaande aan haar speech reikte Femke Halsema een Groen Lintje uit aan Maurits Groen. Groen heeft klimaatverandering in Nederland op de agenda gezet, onder andere door Al Gore naar Nederland te halen. Het Groene Lintje is een onderscheiding voor mensen of organisaties die zich inzetten voor natuur en milieu.

Meer informatie

* Waar GroenLinks voor staat

* Meer over Groene Lintjesregen 2010

Video: