Stichting Biologica


Internationale congressen biologische landbouw



De IFOAM EU Groep, de Europese afdeling van de IFOAM, organiseert dit jaar twee congressen voor de biologische sector. Beide congressen vormen een platform voor uitwisseling van kennis en contacten binnen de biologische sector en tussen de sector en Europese of nationale beleidsmakers van hoog niveau.

Op 7 juni vindt in Madrid het congres plaats met de lange titel "New Green Deal for Sustainable Food Chains - Save Climate and Biodiversity
- careful use of resources and creation of green organic jobs in the food sector". Dit congres wordt in samenwerking met de SEAE georganiseerd. Hoe kan de biologische landbouw bijdragen aan beperking van de klimaatverandering, het behoud van biodiversiteit en het scheppen van nieuwe banen?

Op 21 en 22 juni is een congres in Rome: "The future of regulation organic food and farming in Europe". Het wordt georganiseerd in samenwerking met IAMB. "Dit congres is een must voor professionals die zich met de Europese nieuwe verordening voor biologische productie bezighouden", aldus Marian Blom, kennismanager bij Biologica. Doel van het congres is het eerste jaar van de EU verordening 834/2007 te evalueren. Wat zijn de knelpunten, welke uitdagingen liggen er nog en waar moeten we speciale aandacht aan schenken in de komende jaren? Ook nieuwe gebieden die mogelijk Europees geregeld gaan worden zullen verkend worden.

Details, programma en namen van de sprekers kunt u vinden op: http://www.organic-congress-ifoameu.org/Home.aspx

Biologica is bestuurslid van de IFOAM EU Groep namens Nederland, is betrokken bij de voorbereiding van de congressen en denkt mee over de invulling van workshops.
»