ISZF

Fryslân middelpunt tijdens VNG-congres 2010: excursie naar het ISZF

Het jaarlijkse congres van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) wordt op 7 en 8 juni in Fryslân gehouden. Een mooie gelegenheid voor zoân 2500 burgemeesters, ambtenaren en raadsleden om kennis maken met onze provincie. De congresleden worden in Leeuwarden ontvangen, waar ze in het WTC Expo de jaarvergadering onder leiding van Annemarie Jorritsma, voorzitter van de VNG, bijwonen. Daarnaast is er een algemeen programma dat gepresenteerd wordt door Matthijs van Nieuwkerk bekend van âde wereld draait doorâ. Het thema van het congres is Nieuwe Tijden! Diverse prominenten laten hun licht over de toekomst schijnen; Guy Verhofstadt, Roger van Boxtel, staatssecretaris Ank Bijleveld en de Leeuwarder wethouder Marco Florijn. Alle congresgangers kunnen bovendien kiezen uit 25 Friese excursies. Eén van die excursies (nr 11 op het programma) vindt plaats bij het ISZF.

Het ISZF verzorgt met het âPlatform shared services voor de overheidâ een interactieve excursie met drie invalshoeken:
* De bestuurder als eigenaar en toezichthouder.
* De bestuurder als opdrachtgever.

* De directeur als eindverantwoordelijke voor de uitvoering in het shared service centrum.

Onderwerpen zijn o.a. samenwerken van gemeenten, de WGR (wet gemeenschappelijke regelingen), de beleidsvrijheid en de regie van de gemeenten op de ICT-samenwerking.

De inhoudelijke bijdragen aan de excursie worden verzorgd door:

Mevrouw dr. J. Liemburg

Voorzitter van het bestuur van het ISZF

Burgemeester van de gemeente Littenseradiel
De heer ir. R. Boersma

Lid van het bestuur van het ISZF

Wethouder van de gemeente Wûnseradiel
De heer A.W. Siebenga MBA Directeur van het ISZF Mevrouw dr. H. van den Heuvel Directeur platform shared services voor de overheidÂ

Â

Meer informatie treft u aan op
http://www.vngjaarcongres.nl/?page_id=452