Universiteit Twente

Kivi Niria: Presentatie Waterbeheer in Afghanistan en Rondleiding bij de WOT

07 juni 2010

Dagelijks zijn er sombere berichten over wat er allemaal mis gaat in Afghanistan. Dit was voor Hans Husselman, lid van KIVI NIRIA regio Oost en al meer dan 5 jaar daar werkzaam, reden om zich bij Kivi Niria te melden, om zijn positieve ervaringen daar tegenover te stellen.

Hans neemt je in zijn presentatie mee naar het leven in oorlogsgebied, waar alle infrastructuur m.b.t. watervoorziening (drinkwater en irrigatie) in 30 jaar is vernield. Hans heeft 5 jaar lang het Ministerie van Water & Energie geadviseerd in wederopbouw en vernieuwing. Dit heeft geresulteerd in nieuwe ontwikkelingen die door zowel de Afghaanse overheid als de eindgebruiker worden beschouwd al hun eigen plannen.

Aansluitend zal een rondleiding worden gegeven over het WOT-terrein. WOT is een vereniging voor technologie voor ontwikkeling. Hier is een grote diversiteit aan demonstratieobjecten te zien, die door de WOT zijn ontwikkeld en gerealiseerd, speciaal voor toepassing in minder ontwikkelde landen, gebruikmakend van lokaal verkrijgbare materialen en technieken.

Het programma ziet er als volgt uit:

19.00 uur Ontvangst op het terrein van de WOT met koffie en thee 19.30 uur Rondleiding over het terrein
20.10 uur Presentatie door Hans Husselman
21.00 uur Korte presentatie/aanvulling vanuit de WOT 21.15 uur Afsluiting met een drankje

Locatie: WOT- terrein aan de Achterhorst

Voor meer informatie en locatie
http://www.kiviniria.nl/ron
http://www.utwente.nl/plattegrond gebouw 31