Belgische Federale Overheid


* Geef uw mening over het afvalplan voor hoogradioactief afval

Geef uw mening over het afvalplan voor hoogradioactief afval

Datum: 25 mei 2010

Energie opwekken met kerncentrales zorgt voor hoogradioactief en/of langlevend afval. Wat met dit afval moet gebeuren staat beschreven in het ontwerp van het 'Afvalplan en milieueffectenrapport voor het beheer op lange termijn van hoogradioactief en/of langlevend afval.' Het is de Nationale instelling voor radioactief afval en verrijkte splijtstoffen (NIRAS) die dit document opstelt.

Van 7 juni tot en met 6 september 2010 kunnen alle burgers dit ontwerp van het afvalplan raadplegen en hun opmerkingen kenbaar maken. NIRAS zal die opmerkingen in aanmerking nemen bij het opstellen van de definitieve versie van het afvalplan dat de instelling vóór het einde van het jaar aan de overheid zal voorleggen.

U kunt op drie manieren reageren:

o online: http://www.niras-afvalplan.be/
o per e-mail: afvalplan@nirond.be
o per brief: NIRAS Afvalplan, Kunstlaan 14, 1210 Brussel

Een gedrukt exemplaar van de bovenvermelde documenten kunt u schriftelijk aanvragen (NIRAS Afvalplan, Kunstlaan 14, 1210 Brussel of info@niras-afvalplan.be).
Het is de taak van NIRAS om de veiligheid van het beheer van radioactief afval te waarborgen op korte en lange termijn. De bescherming van het milieu en de veiligheid van de bevolking staan hierbij centraal.

Meer informatie over NIRAS vindt u op de website niras.be.