Persuitnodiging: Website maakt beroepskeuze eenvoudiger

31/05/2010 13:32

Colo, Samenwerkende Kenniscentra voor Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven

Demissionair staatssecretaris Marja van Bijsterveldt lanceert de website BeroepeninBeeld.nl op maandag 7 juni om 13.00 uur op het VariasCollege in Den Haag. Deze nieuwe website maakt een brede oriëntatie in alle mbo-sectoren mogelijk en beoogt zo voortijdig schoolverlaten te voorkomen.

Voorafgaand aan de lancering vertellen vmbo-leerlingen over hun beroepskeuze.

Initiatiefneemster Van Bijsterveldt gaf Colo in 2009 een subsidie voor de ontwikkeling van deze website met informatie over alle beroepen in het mbo.

Reëel en compleet beroepsbeeld

Goede informatie over de inhoud van een beroep en kansen op de arbeidsmarkt kan veel teleurstelling voorkomen. En het risico op het maken van verkeerde studiekeuzes en voortijdig schoolverlaten verkleinen. Met dit doel biedt de website BeroepeninBeeld.nl op een voor jongeren aantrekkelijke wijze een breed, compleet en actueel beeld van alle beroepen in het mbo. De site bevat informatie over wat de werkgever van een schoolverlater verwacht, er zijn filmpjes over de beroepen en de kansen op een stageplaats en op werk zijn in beeld gebracht.

Decanen en docenten uit zowel vmbo als mbo gaven eerder aan dat hier grote behoefte aan is.

VariasCollege aan zet bij lancering

Voorafgaand aan de lancering licht algemeen directeur K. Veling van Johan de Witt Scholengroep toe hoe het college invulling geeft aan de begeleiding van de beroepskeuze. Vervolgens zullen een vijftal vmbo'ers kort hun beroepskeuzeproces toelichten.

U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn van 13.00 - 13.20 uur op het VariasCollege, H. van Doeverenplantsoen 3 te Den Haag.

Informatie van kenniscentra gebundeld

De informatie op de website is afkomstig van de zeventien kenniscentra voor beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Vanuit hun werkzaamheden beschikken zij over veel informatie over beroepen en de arbeidsmarkt.





http://www.beroepeninbeeld.nl

http://www.colo.nl