Vlaamse Overheid

Kruishoutem richting Kortrijk

Heraanleg E17 tussen Deinze en Kruishoutem richting Kortrijk

Persmededeling van de Vlaamse Regering

maandag 31 mei 2010

Op 7 juni 2010 start het Agentschap Wegen en Verkeer met de heraanleg van de E17 tussen Deinze en Kruishoutem in de richting van Kortrijk. Het wegdek is er in slechte staat en wordt opnieuw aangelegd. Het agentschap kiest voor een duurzame aanpak: Over een afstand van 11 km wordt een nieuwe wegverharding aangelegd in gewapend beton.

Fasering
De werkzaamheden starten op maandag 7 juni 2010 en duren tot eind september 2010. Bij slechte weersomstandigheden kan de timing schuiven. Weggebruikers moeten rekening houden met verkeershinder, zeker tijdens de spitsuren. Ook op de omleidingswegen worden vertragingen verwacht.

De verkeerssituatie ter hoogte van de werkzone wijzigt per fase:

Fase 1: 7 juni tot 17 juni
Waar? In fase 1 zal gewerkt worden vanaf de grens met West-Vlaanderen tot voorbij complex Deinze in de richting van Gent. Van 7 tot 10 juni start de werfzone aan de grens met West-Vlaanderen en loopt tot voorbij complex Kruishoutem. Van 11 tot 17 juni zal gewerkt worden ter hoogte van knooppunt Deinze.
Hoe? Het verkeer zal slechts 2 rijstroken ter beschikking hebben richting Gent. Alle op- en afritten blijven open.

Fase 2: 17 juni (20u) tot 21 juni
Waar? In fase 2 zal gewerkt worden op de E17 ter hoogte van complex Deinze in beide rijrichtingen over een afstand van 6 km. Hoe? Het verkeer zal slechts 2 rijstroken ter beschikking hebben in beide rijrichtingen. De op- en afrit in de richting van Gent zijn dicht voor het verkeer.
Omleiding?
Verkeer met bestemming afrit Deinze moet eerder afrijden aan knooppunt Kruishoutem. Via de N459, N43 en N35 komt men aan de afrit Deinze. Verkeer met bestemming E17 richting Gent moet de N35 en N60 volgen tot de oprit naar de E17 in De Pinte.

Fase 3: 20 juni (20u) tot de eerste week augustus Waar? In fase 3 blijft de werfzone dezelfde als tijdens fase 2 Hoe? Het verkeer zal 2 rijstroken ter beschikking hebben in beide richtingen. Alle op- en afritten van complex Deinze gaan dicht in beide richtingen.
Omleiding?
Omleiding op- en afrit richting Gent: zelfde als fase 2 Omleiding op- en afrit richting Kortrijk: zelfde als fase 2 maar in de andere rijrichting

Fase 4: eerste week augustus tot eind september Waar? In fase 4 zal gewerkt worden op de E17 ter hoogte van complex Kruishoutem in beide richtingen over een afstand van 6 km. Hoe? Het verkeer zal 2 rijstroken ter beschikking hebben in beide richtingen, alle op- en afritten van knooppunt Kruishoutem gaan dicht in beide richtingen.

Snelheidsbeperking
De veiligheid van de wegenarbeiders en de weggebruikers is een prioriteit. Daarom vraagt het Agentschap Wegen en Verkeer met aandrang aan de automobilisten om de snelheidsbeperking van 70 km/u te respecteren.

Bijlage
Kaart werkzaamheden