Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Opening duotentoonstelling Rotterdamse Cultuur

Maandag 7 juni zal deelgemeentebestuurder Paulette Verbist om 17.00 uur de duotentoonstelling Rotterdamse Cultuur openen. U bent van harte welkom bij de opening van de tentoonstelling, die nog te bezichtigen zal zijn tot 5 juli.

Fotografe Eva Flendrie houdt een fotoboekpresentatie met als titel Sleutel Figuren. Het is een document over verschillende subculturen binnen Rotterdam. Deze sociale netwerken zijn onderling met elkaar verbonden door zogenaamde sleutelfiguren. Waar deze personen vertoeven en met wie ze omgaan wordt in dit fotoboek zichtbaar gemaakt.

Beeldend kunstenaar Domin van Baalen exposeert met een serie schilderijen met de titel Bij de Kruiskade. Dit is een serie van 14 kleine schilderijtjes die een kijkje geven op de Kruiskade; waar kleurrijke vrouwen van allerlei culturen elkaar ontmoeten in alle drukte van verkeer, trams, winkels en etalages.

Eén van de schilderijtjes van Domin van Baalen uit de serie 'Bij de Kruiskade'

Exposeren in de bibliotheek?
De duotentoonstelling is een samenwerking tussen de bibliotheek, deelgemeente en cultuurscout van Kralingen-Crooswijk. Een aantal keer per jaar werken zij samen aan een bijzondere tentoonstelling en/of presentatie in de bibliotheek. Op die manier fungeert de bibliotheek als podium voor startende kunstenaars uit de deelgemeente. Wilt u ook eens exposeren in de bibliotheek? Neem dan contact op met de cultuurscout van deelgemeente Kralingen-Crooswijk, Hoda Hamdaoui: cultuurscoutkc@sbaw.nl.

Foto's van 'Sleutel Figuren' van Eva Flendrie