Gemeente Dalfsen

Tentoonstelling


01-06-2010

Mix van kunst in gemeentehuis

Dalfsen - Vanaf 7 juni exposeren Jan Schrijver (Dalfsen) en Alina Heerink (Lemelerveld) hun werken in de foyer van het gemeentehuis. De tentoonstelling is een prettige mix van abstracte schilderijen en beeldend keramiek. De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens kantooruren tot en met 11 augustus.

Jan Schrijver begon ongeveer 25 jaar geleden met tekenen en schilderen. Zijn opleiding kreeg hij vooral in de Muzerie afdeling beeldende kunst in Zwolle. De eerste jaren schilderde en tekende hij stillevens en landschappen. Nu schildert hij meestal abstract met acryl of olieverf. Geïnspireerd door gevoelens en vanuit innerlijke beelden maakt hij kleurrijk werk. In zijn werk draait alles draait om kleur, vorm, emotie, compositie, lijn, evenwicht, beweging en harmonie.

Alina maakt schalen, vazen en beeldend werk van klei. Dit wordt bisquit gebakken en daarna behandeld. Het mooist vindt zij om haar creatie in de zaagselton te bewerken om daarmee een zo natuurlijk mogelijk uiterlijk aan de klei te geven. Ook glazuurt zij haar werk en stookt zij de raku-oven.