Trams en bussen weer over het Spui, nieuwe halte Centrum in gebruik

03/06/2010 11:14

HTM Personenvervoer NV

Vanaf maandag 7 juni aanstaande kunnen de trams en bussen van HTM weer over het Spui rijden. Na een lange periode van werkzaamheden met veel omleidingen in het centrum, worden de routes van tram 1, 8, 9, 10, 15 en 16 en bus 22 en 24 hersteld. Er is een nieuwe gecombineerde bus- en tramhalte Centrum aangelegd ter hoogte van Asta. De halte Spui/Stadhuis is definitief verdwenen. De halte op

de Kalvermarkt blijft wel. De bestratingwerkzaamheden aan de vrije busbaan op de Hofweg en het Spui zijn ook voor 7 juni gereed.

Het opnieuw inrichten van het Spui is half januari gestart en duurt tot en met eind oktober van dit jaar. Met de herinrichting wordt het Spui ingericht voor voetgangers, fietsers en openbaar vervoer. Trams en bussen rijden over de trambaan waardoor meer ruimte over blijft voor voetgangers en fietsers.

Vanaf maandag 7 juni kunnen alle trams ook weer over het Rijswijkseplein rijden. Dit betreft de trams 1, 8, 9, 10, 15, 16 en 17. De sporen op het Rijswijkseplein werden afgelopen week vervangen. Het autoverkeer wordt tot 23 juli omgeleid. Dit wordt aangegeven met borden.

Zie ook: www.htm.net en www.denhaag.nl/home/verkeer-en-vervoer/bereikbaarheid





http://www.htm.net