Gemeente Medemblik

Buurtbus gaat van start

Maandag 7 juni aanstaande gaat de nieuwe buurtbus voor het eerst rijden. Vanaf het Raadhuisplein in Wervershoof richting Onderdijk en na een rondje via de dijk naar het centrum van Medemblik. Dan naar de Randweg en de Markerwaardweg op. Vervolgens voert de route bij de afslag Midwoud/ Oostwoud rechtsaf de Vok Koomenweg op en via Hauwert en Zwaagdijk uiteindelijk naar het NS-station Hoorn. Zie voor de bustijden volgende link: bustijden. Op zaterdag vervalt de eerste en de laatste rit en op zondag rijdt de buurtbus helemaal niet.

Gereduceerd tarief
Ze hebben er allemaal zin in! Op dit moment worden de eerste proefritten gemaakt, zodat alle chauffeurs bij de feestelijke opening op 5 juni en de eerste echte rit op maandag 7 juni goed `ingereden' zijn. De buurtbus heeft speciale rittenkaarten aan boord. Vier strippen met een gereduceerde prijs van EUR3.40, enkeltjes met een gereduceerd tarief voor EUR1.10, de gewone vierstrippen kaarten voor EUR5.70 en enkeltjes van EUR1.80. Er zijn geen zones in dit tariefsysteem, dus korte ritten en lange tot het eindpunt zijn even duur, maar gemiddeld goedkoper dan de ritprijs van Connexxion. De Ov-jaarkaart en de OV studentenkaart worden gewoon geaccepteerd door de chauffeur, net als in ander openbaar vervoer.

Geen haltes
De busdienst is helemaal gebaseerd op vrijwilligers. Het ter beschikking stellen van de bus, het onderhoud en de kosten voor de keuring van de chauffeurs neemt Connexxion op zich. De provincie en de gemeenten Wervershoof en Medemblik doen ook een belangrijke duit in het zakje, zodat het vervoer met de buurtbus op deze nieuwe route betaalbaar blijft en toch langere tijd kan worden volgehouden. Uitgangspunt is: dienstverlening door en voor inwoners van Wervershoof en Medemblik. Hoewel de buurtbus ook gebruik kan maken van sommige haltes van Connexxion die al enige tijd buiten gebruik zijn sinds deze lijn werd opgeheven, is handopsteken langs de route genoeg om te worden meegenomen. Er zijn dus geen officiële stopplaatsen met bordjes. Ook als u daar later weer wilt worden afgezet op dezelfde plaats, is dat geen probleem.

Ook zin om als chauffeur mee te doen?
We kunnen nog altijd chauffeurs (m/v) gebruiken. Hebt u daar belangstelling voor? Mail uw naam adres en telefoonnummer naar buurtbus@wervershoof.nl en u krijgt per kerende mail een informatieblad met de belangrijkste achtergrondinformatie, plus een aanmeldingsformulier en een afspraak voor de (kosteloze) keuring die de buurtbusvereniging voor u regelt.