Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Maandag 7 juni: start nieuwbouw gemeentewerf in Doorn

Maandag 7 juni gaat op ecologisch bedrijventerrein Vossenstein de eerste schop in de grond voor de nieuwbouw van de centrale huisvesting van de gehele gemeentelijke buitendienst.
Deze wordt gecombineerd met een milieustraat en een centraal gelegen accommodatie voor de gladheidbestrijding. De nieuwe milieustraat is bedoeld voor de dorpen Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Maarn en Maarsbergen.

Naar aanleiding van de gehouden aanbesteding ondertekenden woensdag 2 juni de aannemers Ballast Nedam, Boswijk en Bloemendal en burgemeester Frits Naafs, in aanwezigheid van verantwoordelijk wethouder Roy Pamboer, de benodigde contracten. Hiermee is een lange periode van voorbereiding afgesloten en gaat de bouw nu echt beginnen.

Duurzaam
De gemeentewerf wordt op een duurzame wijze gebouwd met speciale aandacht voor ecologie.
Enkele voorbeelden daarvan zijn:
o Het grijswatersysteem, waarbij regenwater wordt hergebruikt voor besproeiing van het openbaar groen, voor de gladheidbestrijding en het wassen van auto's
o Toepassing van groene verlichting, waarbij de groene kleur de natuur zo min mogelijk verstoort
o De bevordering van de leefomgeving door het plaatsen van vogelnestkasten, een vleermuisflat en een ecologische verbindingsstrook met inheemse bloeiende en vruchtdragende bomen en struiken o Het groene dak zorgt met zijn begroeiing voor waterretentie & warmte/koudebuffer.

Het kantoorgedeelte van de gemeentewerf sluit qua automatisering, telefonie, etc. aan bij het Cultuurhuis en het nieuw te realiseren gemeentekantoor. Ook wordt aandacht besteed aan de passendheid van de inrichting van het terrein binnen zijn directe omgeving.

Volgens planning kan de gemeentewerf en de milieustraat na de zomer van 2011 in gebruik worden genomen.