Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 04-06-2010

Bureau Brabant besteedt aandacht aan overval op tankstation

DONGEN - Bureau Brabant besteedt volgende week aandacht aan een overval op een tankstation in Dongen en vraagt de kijker om hulp. De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 7 juni 2010 om 19.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 8 juni 2010 om 16.00 uur.

De dienst van een pompbediende in Dongen verloopt in november 2009 anders als hij verwacht had. Het is avond als de man plotseling gerommel hoort bij een deur aan de achterzijde van het tankstation. Hij gaat kijken en staat dan oog in oog met een gewapende overvaller. Het slachtoffer moet met de dader meelopen, de winkel in. Daar ziet de overvaller kans om geld en een hoeveelheid sigaretten mee te nemen en daarna weg te vluchten.
Maar de overval is vastgelegd op bewakingsbeelden.

Minder dan één op de honderd onder invloed

WAALWIJK - Het Verkeershandhavingsteam van de Politie Midden en West Brabant heeft gisteravond vanaf 19.30 uur tot vanmorgen 01.30 uur een alcoholcontrole gehouden op de Taxandriaweg te Waalwijk. In totaal werd er van 1033 bestuurders een blaastest afgenomen. In 10 gevallen verkeerde de bestuurder onder invloed van alcohol, Zij werden
aangehouden en moesten mee naar het bureau. Zeven automobilisten, waaronder twee beginnende bestuurders kregen een proces-verbaal. De ademtest wees uit dat ze een uitslag hadden van respectievelijk 195, 255, 260, 345, 360, 390 en 470 ug/l daar waar wettelijk 220 ug/l de maximaal toegestane grens bedraagt. Van twee automobilisten werd het rijbewijs ingevorderd. Een automobiliste die na verhoor en met een rijverbod op zak het bureau mocht verlaten, negeerde het rijverbod. Agenten troffen haar korte tijd later rijdend aan. Er volgde wederom een aanhouding waarop haar rijbewijs werd ingevorderd.

Politie schrijft 38 bekeuringen uit tijdens verkeerscontrole

WAALWIJK - De politie schreef gisteren, tijdens een snelheidscontrole in totaal 38 bekeuringen uit. Agenten controleerden het verkeer vanaf 10.00 uur op de Akkerweg, de Van Haestrechtstraat en de Europalaan. In 36 gevallen kregen bestuurders een bekeuring voor snelheid. De overige twee werden uitgeschreven aan automobilisten die hun gordel niet droegen. Het doel van de verkeerscontrole is de veiligheid op de weg te verhogen.

Tijdens verkeers- en bromfietscontrole deelt politie 12 boetes uit

RAAMSDONK - De politie heeft gisteren tijdens een verkeers- en bromfietscontrole op de parallelweg in totaal 12 bekeuringen
uitgeschreven. Van de 40 gecontroleerde auto's, die het controlepunt passeerden bleek in 8 gevallen dat één van de inzittenden geen autogordel droeg. Tijdens de bromfietscontrole werden 15 bestuurders staande gehouden. In 4 gevallen naar aanleiding van een overtreding, waaronder het overschrijden van de maximale snelheid. zij kregen een bon.

Politie pakt mannen op voor poging diefstal brandstof

ALMKERK - De politie heeft rond middernacht in de Mr. Donkerstraat twee mannen van 20 en 22 jaar, beiden afkomstig uit Hoogblokland aangehouden voor poging diefstal brandstof. Agenten stelden een onderzoek in na een ontvangen melding van een oplettende getuige. Zij had gezien dat het tweetal zich in de straat verdacht gedroeg en rondliep met een jerrycan. Agenten troffen beide mannen weggedoken in een auto aan. In de directe omgeving stond een auto geparkeerd waarvan de benzineklep geopend was en de benzinedop las hing. Beide mannen werden voor onderzoek ingesloten. Ze bekenden de poging.

Waalwijker met vlees aan de haal

WAALWIJK - De politie heeft gisteravond, rond de klok van 20.45 uur, bij een supermarkt in de Els een 43-jarige man uit Waalwijk opgepakt voor winkeldiefstal. Een medewerker van de winkel werd in de zaak getipt door een klant die gezien had dat de man bezig was met
winkeldiefstal. Voorbij de kassa spraken de medewerkers de man aan die trachtte de winkel via de ingang te verlaten. In zijn winkelwagen lagen vleesproducten die een waarde van 80 euro vertegenwoordigde. De politie werd geïnformeerd die de man meenam naar het bureau waar hij bekenden.

Zoon bedreigt stiefvader

SPRANG-CAPELLE - De politie heeft gisteravond rond 18.30 uur op de Professor Lorentzweg een 19-jarige jongen uit Sprang-Capelle
aangehouden. Aanleiding daartoe was een melding van huiselijk geweld in een woning in Sprang-Capelle. Tijdens een woordenwisseling met zijn 44-jarige stiefvader uitte de verdachte doodsbedreigingen in zijn richting. Op het moment dat de politie geïnformeerd werd vertrok de 19-jarige. Agenten troffen hem enige tijd later aan.

Waalwijker slaat kennis met fietsketting

WAALWIJK - De politie heeft gistermiddag, rond 12.00 uur een 29-jarige Waalwijker aangehouden voor mishandeling. Het slachtoffer, een 21-jarige inwoner uit Sprang-Capelle deed aangifte.

Het slachtoffer verklaarde dat hij gistermiddag met een vriendin in de Stationsstraat liep. Plotseling voelde hij dat hij een klap in het gezicht, veroorzaakt door een voorwerp. Gelijktijdig fietste een bekende van hem, de 29-jarige, waarmee hij in het verleden een conflict had voorbij, met een fietsketting in zijn hand. Het slachtoffer liep door de klap verwondingen op in het gezicht en aan zijn rug. Na de mishandeling keerde de verdachte en fietste terug richting het slachtoffer. Er ontstond tussen beiden een handgemeen. De verdachte rukte zich daarbij los en vluchtte weg. De politie trof hem in de directe omgeving aan.

Politie treft drugs aan in woning

OOSTERHOUT - In een vakantiewoning aan de Seterseweg trof de politie gisteren weed, pillen en een onbekende vloeistof aan. De bewoonster, een 29-jarige vrouw uit Woudrichem is aangehouden. Ze wordt verdacht van het overtreden van de Opiumwet. De politie stelde een onderzoek in, nadat agenten een scherpe henneplucht roken, afkomstig van de woning. Op tafel troffen ze diverse gripzakjes aan. Met toestemming van de bewoonster zochten ze verder en troffen de goederen aan.

Politie houdt tweetal aan voor diefstal bromfiets

SLEEUWIJK - De politie heeft gisteren twee mannen van 42 en 45 jaar, afkomstig uit Werkendam en Hank aangehouden. Ze worden verdacht van diefstal van een bromfiets wat op 28 april jl. plaats vond bij een fietsenstalling aan de Tol in Sleeuwijk. De politie stelde met het opnemen van een aangifte een onderzoek. Dit onderzoek wees in de richting van beide mannen. De officier van justitie verleende
toestemming voor de aanhouding buiten heterdaad. Bij de woning van de 45-jarige man troffen de agenten de gestolen scooter aan. Beide mannen bekende de diefstal.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 04-06-2010 16:11 | © Regio Midden en West Brabant |