Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.45 uur

Utrecht, 07-06-2010

Inbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 6 op maandag 7 juni een inbreker en een bestuurder van de vluchtauto aangehouden. Beiden worden verdacht betrokken te zijn bij een inbraak.

Rond 02.10 uur kreeg de politie een melding dat twee mannen hadden ingebroken bij een pand aan de Muyskenweg. Op weg naar de locatie kregen de agenten door dat een auto was weggereden vanuit de Muyskenweg in de richting van de Amsterdamsestraatweg. De agenten zagen de auto op de Amsterdamsestraatweg rijden. De bestuurder stopte op de Demkaweg en liet twee mannen, geheel in het donker gekleed, instappen. Nadat de bestuurder zijn weg vervolgde kreeg hij een stopteken. Hieraan voldeed hij niet en reed door. Op de Cornelis van Maasdijkstraat gingen het bijrijderportier en het rechter achterportier open en stapten de twee mannen die eerder waren ingestapt weer uit.

De mannen begonnen te rennen en de achtervolging werd ingezet. Na een sprint van 200 meter kon één van de verdachten, een 17-jarige jongen uit Utrecht, aangehouden worden.

De tweede verdachte wist te ontkomen. Twee andere agenten zagen kans de 25-jarige bestuurder uit Utrecht, in de omgeving aan te houden. De politie doet nog onderzoek naar de medeverdachte.

Politie zoekt getuige(n)

UTRECHT De politie is op zoek naar getuige(n) van een eenzijdige aanrijding waarbij een bestuurder een lichtmast uit de grond reed.

Omstreeks 23.45 uur kreeg de politie meerdere meldingen over een harde klap uit de omgeving van de Royaards van den Hamkade. Ter plaatse troffen agenten een afgeknapte lichtmast aan. De lichtmast was door een automobilist uit de grond gereden. De bestuurder had de plaats van het ongeval via het fietspad verlaten. Volgens getuigen was de auto behoorlijk beschadigd en verloor vloeistof. De agenten konden tot in de Dennenstraat het vloeistofspoor volgen.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze aanrijding die iets meer kunnen vertellen over de bestuurder of misschien het kenteken van de auto. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Inbrekers op heterdaad aangehouden

UTRECHT In de nacht van zondag 6 op maandag 7 juni heeft de politie twee inbrekers op heterdaad aangehouden.

Door getuigen werd via 1-1-2 gemeld dat er ingebroken werd bij een bedrijf aan de Wittevrouwenstraat. De politie ging met meerdere eenheden vanuit diverse richtingen ter plaatse. Eén eenheid zag op het Wolvenplein twee mannen hard wegrennen. De achtervolging werd ingezet. De verdachten, 20 en 37 jaar beiden uit Utrecht, werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Mede door het snelle bellen van de getuigen naar 1-1-2 konden de inbrekers snel worden aangehouden.

Aangehouden voor diefstal

UTRECHT Op de Apollodreef vond zondagavond een diefstal plaats. De verdachte kon in de omgeving worden aangehouden.

Een bezorger van eten belde omstreeks 18.10 uur naar de politie omdat het eten uit zijn bak achter op zijn scooter was leeggeroofd. Agenten gingen ter plaats en troffen een koerier van etenswaren. De man verklaarde dat hij zijn scooter op slot had gezet en eten had bezorgd op een adres. Toen hij weer bij zijn scooter kwam was de bak leeggeroofd. In de omgeving troffen agenten de 13-jarige verdachte uit Utrecht aan.

De jongen stond samen met een aantal vrienden zich te goed te doen aan het eten wat hij gestolen had. Ontkennen had geen zin want hij had de etensresten nog in zijn mond toen hij door de agenten werd aangesproken. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.