NEN


Normatieve documenten rondom gassen in containers

maandag 7 juni 2010, 08:21

In samenwerking met het Platform Gassen in containers gaat NEN twee Nederlands Technische Afspraken (NTA's) opstellen voor gassen in containers.

Om goederen in containers te vrijwaren van aantasting door ongedierte worden gassingen toegepast. De gebruikte gassen zijn giftig en betekenen een risico voor mens en milieu. Bij opening en betreding is er een potentieel risico van blootstelling aan deze stoffen. Daarnaast is er een gezondheidsrisico ten gevolge van uitdamping van gassen die gebruikt zijn in het productieproces.

Om de risico's zoveel mogelijk te beperken, dient een aantal zaken te worden geborgd, ondermeer door het ontwikkelen van een gasmeet- of ontgassingsprotocol en het vastleggen van procedures rondom het ontvangen en openen van containers. Hiervoor zal de expertise worden gebruikt van verschillende brancheorganisaties en (onafhankelijke) deskundigen.

Doelstelling
Het doel van dit project is het opstellen van een serie Nederlands Technische Afspraken (NTA's) op het gebied van gassen in containers. In eerste instantie zal worden gestart met de ontwikkeling van twee NTA's: Deel 1: Gassen in containers - Ontvangst van containers Deel 2: Gassen in containers - Eisen gasmeting, ontgassen en opleiding tot gasmeetdeskundige
Voor het ontwikkelen van deze NTA's start NEN twee werkgroepen. De eerste vergaderingen zullen plaatsvinden op 24 juni 2010.

Meer informatie en/of aanmelden
Wilt u meer informatie over deelname aan deze werkgroepen of wilt u zich voor één of beide werkgroepen aanmelden? Neem dan contact op met NEN Milieu, Caroline van Hoek, telefoon (015) 2 690 303, e-mail: milieu@nen.nl of bij NEN Arbeid, Mirjam van der Gugten, telefoon (015) 2 690 357, e-mail arbeid@nen.nl. Aanmelden voor werkgroep(en) kan tot 12 juli 2010, daarna is het niet meer mogelijk om deel te nemen. zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
NEN Milieumail (Publicatie)