Vlaamse Overheid

Nieuwsbericht van de Vlaamse overheid van maandag 7 juni 2010

Weliswaar publiceert in zomernummer een dossier over het ziekenhuis in Vlaanderen

Weliswaar publiceert deze week in zijn zomernummer een dossier over het ziekenhuis in Vlaanderen.

Hoe ziet het ziekenhuis er vandaag uit? We liepen mee op een dienst waar ze levens redden en op een afdeling waar afscheid wordt genomen van het leven. Wie had ooit gedacht dat toeristen ook patiënten kunnen zijn? En hoe probeert

Vlaanderen de beste innovaties van eigen bodem te verzilveren?

Ook nog in deze editie:

De familierechtbank

Straks is ze er. Voor al uw gezinskwesties kan u terecht bij de familierechtbank. Familiezaken die vandaag bij minstens drie rechtbanken zitten, worden in de toekomst door één familierechtbank behandeld en door dezelfde magistraat. Het nieuwe motto luidt: 'één dossier per familie'.

Armoede in Vlaanderen en Europa

Weliswaar volgde een aantal armoedeverenigingen op bezoek in Straatsburg, aan de vooravond van het Belgische voorzitterschap van de EU. 2010 is ook het Europees Jaar van de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting.

Europa heeft de doelstellingen van haar Lissabonstrategie (2000) -- opgesteld in economisch veelbelovende tijden ­ niet gehaald. Nuu moet Europa opnieuw de lijnen trekken tot in 2020.

Kan Europa socialer? Vlaanderen kan het goede voorbeeld geven. De Vlaamse Regering keurt op 2 juli een nieuw Vlaams Actieplan Armoedebestrijding (VAPA) goed voor de komende vijf jaar.

Het dossier en de volledige editie vindt u op www.weliswaar.be (http://www.weliswaar.be)

Weliswaar.be is een magazine en een website van de Vlaamse overheid voor iedereen die actief is in de sectoren welzijn, volksgezondheid en gezin.

Geïnteresseerden kunnen zich gratis abonneren via www.weliswaar.be (http://www.weliswaar.be).

Schrijf ook in op de e-nieuwsbrief via www.weliswaar.be (http://www.weliswaar.be).

Oplage: 45.000 exemplaren (CIM).