Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude


7/06/10 09:40

Nieuw college

In de raadsvergadering van 1 juni 2010 zijn de nieuwe wethouders van gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude benoemd. De heer Ger Markus (VVD) en de heer Frans Zantkuijl (CDA) zullen het wethouderschap voor de komende periode aangaan.

Met de komst van het nieuwe college, zijn ook de portefeuilles opnieuw verdeeld. Wethouder Zantkuijl zal optreden als loco-burgemeester en heeft onder andere financiën, personeel- en organisatiebeleid, volkshuisvestingsbeleid, welzijn en Sociale in zijn portefeuille. Wethouder Markus neemt onder andere economisch beleid, verkeer- en vervoersbeleid, openbare werken, bouw- en woningtoezicht, milieubeleid, grondzaken, groen, reiniging, sport en onderwijs voor zijn rekening. De burgemeester heeft onder andere openbare orde en veiligheid, brandweer, veiligheidsregio, ruimtelijke ordening (o.m. de Strategische Visie), vergunningen evenementen, Cultuur en bestuurlijke contacten voor het Noordzeekanaalgebied en overleg rondom Schiphol in zijn portefeuille.

Naast de nieuwe portefeuilleverdeling, zal er ook een nieuw collegeprogramma opgesteld worden. Dit zal de komende maand aan de gemeenteraad worden aangeboden. Het spreekuur van de wethouders zal in ieder geval wijzigen. De wethouders zullen, net als de burgemeester al deed, een open inloopspreekuur gaan houden. Deze zullen na de vakantieperiode gaan starten en gehouden worden op de donderdagochtend, rondom de spreektijden van het spreekuur van de burgemeester. De exacte tijden van het inloopspreekuur zullen via de gemeentelijke bekendmakingen en op de gemeentelijke website bekend worden gemaakt.