Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.45 uur

Utrecht, 07-06-2010

Scooterdieven

NIEUWEGEIN Op zondagmiddag 6 juni stalen twee jongens een bromscooter. Dankzij beelden van een bewakingscamera werden de verdachten later aangehouden.

Rond 16.05 uur kreeg de politie de melding dat voor een winkel aan de Rapenburgerschans een scooter was gestolen en dat één van de verdachten zou zijn herkend. Agenten gingen ter plaatse en daar bleek dat de scooter van een 41-jarige man uit Nieuwegein was gestolen. Agenten bekeken de bewakingsbeelden. Daarop was te zien dat de scooter door twee jongens werd gestolen. Een agent herkende, net zoals een getuige, één van de verdachten als een 16-jarige jongen uit Nieuwegein. Agenten gingen naar de woning van de verdachte en hielden hem daar aan. Zij brachten hem over naar het politiebureau.

Middels verder onderzoek wisten de agenten te achterhalen wie de tweede verdachte was en waar de scooter was gebleven. Agenten hielden de tweede verdachte, een 15-jarige jongen uit Nieuwegein, in zijn ouderlijke woning aan. De scooter werd op de Muiderschans aangetroffen en in beslag genomen. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Poging koperdiefstal

IJSSELSTEIN Agenten hielden op zondagavond 6 juni twee mannen aan op verdenking van het pogen koper te stelen.

Rond 19.50 uur kreeg de politie de melding dat een man op een terrein aan de Utrechtseweg over het hek van een terrein bij een bedrijf was geklommen, terwijl zijn maatje op de uitkijk stond. Zij wilden volgens de getuige kennelijk koper stelen. Agenten gingen ter plaatse en troffen het tweetal, een 20-jarige vrouw en een 45-jarige man uit IJsselstein, buiten de hekken aan. Zij hielden de verdachten aan op verdenking van poging diefstal. Op het terrein bleek al koper te zijn verplaatst. Een medewerker van het bedrijf deed aangifte van poging tot diefstal. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Te hard

NIEUWEGEIN Twee automobilisten moesten op zondagmiddag 6 juni hun rijbewijs inleveren omdat zij meer dan 50 km/u te hard reden.

Rond 16.15 uur surveilleerde een agent in een onopvallende videowagen op de Rijksweg A2, komende uit de richting van Den Bosch en gaande in de richting van Utrecht. Ter hoogte van Nieuwegein zag hij twee autos achter elkaar met hoge snelheid rijden. Hij klokte de beide bestuurders op (al gecorrigeerd) 160 km/u. De agent zette de beide hardrijders, mannen van 19 jaar uit Uitgeest en van 35 jaar uit Hilversum, aan de kant. Gezien de zwaarte van de overtreding moesten zij hun rijbewijs inleveren en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.