Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 09.45 uur

Utrecht, 07-06-2010

Boetes

EEMNES De politie heeft donderdag 3 juni een 37-jarige inwoner van Blaricum aangehouden die nog voor een groot aantal boetes in het opsporingsregister stond.

De man werd, rond 09.00 uur, gecontroleerd tijdens het toezicht op een geslotenverklaring op de Heidelaan. Bij controle van zijn identiteit bleek dat de Blaricummer voor maar liefst 15 vonnissen werd gezocht. Het ging hierbij om een verzoek tot buitengebruik stelling van zijn auto, het betekenen van een vonnis en een nog openstaande boete van 678 euro.

De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Baarn. De auto van de man werd in beslag genomen en kan hij na betaling van ruim 1500 euro weer komen ophalen. Indien hij dit nalaat volgt verbeurdverklaring en zal de auto worden verkocht.

De boete van 678 euro werd direct betaald, waarna de man het bureau weer mocht verlaten.

Dronken op een snorfiets

BAARN De politie heeft zaterdagmiddag een 52-jarige inwoner van Baarn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Surveillerende agenten zagen de man, rond 17.45 uur, met zijn snorfiets slingerend over de Van Heemstralaan rijden en besloten hem te controleren. Bij het afstappen bleek dat hij nauwelijks op zijn benen kon staan en behoorlijk naar alcohol rook. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij controle op de ademanalyseapparatuur bleek dat hij 965 ug/l alcohol in zijn lichaam had. De Baarnaar was ook nog een beginnende bestuurder en kon direct zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Spugen leidt tot aanhouding

SOESTERBERG Het spugen in de richting van een buschauffeur leidde zaterdagavond tot de aanhouding van een 19-jarige inwoner van Abcoude.

De man wilde kort na 18.00 uur instappen bij de bushalte op de Kampstraat en toonde een inmiddels verlopen strippenkaart. Tijdens de discussie met de chauffeur liep de gemoedstoestand van de man zodanig hoog op dat hij de bus scheldend verliet, zich omdraaide naar de chauffeur en in zijn richting op de grond spuugde. De chauffeur voelde zich hierdoor ernstig beledigd en de politie werd in kennis gesteld.

De agenten troffen de man in de omgeving aan en hielden hem aan. Tijdens het verhoor erkende de man te hebben gespuugd en spijt te hebben van zijn daad. De politie maakt proces-verbaal op.