Politie Drenthe

Maandag 7 juni 2010

Provincie Drenthe, 07-06-2010

Jongen aangehouden wegens belediging conducteur HOOGEVEEN Agenten hebben zondagavond een 17-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden wegens het beledigen van een conducteur. De verdachte had geen treinkaartje. Er ontstond een woordenwisseling tussen hem de conducteur. Daarop uitte de jongeman beledigingen. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Jongen licht gewond na eenzijdig ongeval
RODEN Een 19-jarige jongen uit Marwijksoord raakte zondagavond gewond bij een eenzijdig ongeval aan de J.P. Santeeweg in Roden. Hij kwam vanuit Leek en raakte door nog onbekende oorzaak in de berm en botste tegen een boom. Omstanders hebben zich over de jongeman ontvreemd. De bestuurder heeft licht letsel aan de aanrijding overgehouden.

Auto over de kop

BEILEN Een 37-jarige man uit Groningen was in de nacht van zondag op maandag betrokken bij een eenzijdig ongeval op de A28. De auto sloeg over de kop en kwam in een naast gelegen weiland tot stilstand. De bestuurder, die verklaarde dat hij vermoedelijk in slaap is gevallen, is met pijn op de borst naar het ziekenhuis in Assen gebracht.

Drie mannen aangehouden wegens diefstal fietsen

ASSEN De politie heeft zondagmorgen drie jongemannen aangehouden (twee van 21 jaar oud en één van 20 jaar oud uit Haaksbergen en Enschede) op verdenking van diefstal van fietsen bij het station in Assen. De jongens zijn ingesloten voor verhoor. Zij hebben de diefstal bekend. Ze wilden met de bus naar Gasselte, maar deze reed niet meer. Toen besloten ze de fietsen mee te nemen. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden wegens huiselijk geweld

COEVORDEN De politie heeft zondagmiddag een 48-jarige man aangehouden op verdenking van huiselijk geweld en vernieling. De man zou onder meer zijn 40-jarige vriendin hebben geslagen. De politie doet nader onderzoek. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Te hard rijden
BORGER Agenten hebben zondagmiddag een 37-jarige man uit Nieuw Buinen aangehouden wegens te hard rijden. De man reed op de N374 met een snelheid van 147 km/uur (na correctie 142 km/uur). Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Groot aantal diefstallen van schapen opgelost

FRYSLAN/DRENTHE De politie heeft een onderzoek afgerond naar de diefstal van schapen in Fryslân en Drenthe. Tijdens het onderzoek werden vier mannen aangehouden op verdenking van diefstal. Daarnaast werden in het onderzoek twee mannen aangehouden op verdenking van heling. De zes waren van augustus 2009 tot eind april 2010 betrokken bij tien diefstallen van ruim 170 schapen.

Onderzoek

Eind april 2010 werden bij een bedrijf aan de Leeksterweg in Haulerwijk veertien Drentse heideschapen gestolen. De diefstal kreeg nog al wat media-aandacht. Dit had als gevolg dat bij de politie meerdere goede tips binnen kwamen over mogelijke daders. De politie in Oosterwolde besloot in samenwerking met de politie Drenthe en de Algemene Inspectiedienst voor Dieren (AID) om een onderzoek te starten.

Diefstal

Tijdens het onderzoek werden twee 20-jarige inwoners van Tolbert, een 21jarige inwoner van Norg en een 24-jarige inwoner van Appelscha aangehouden op verdenking van diefstal. De vier verklaarden tegenover de agenten dat ze in wisselende samenstelling betrokken waren geweest bij tien diefstallen van ruim 170 schapen. Deze diefstallen vonden plaats vanaf augustus 2009 tot eind april 2010 in onder andere Vledder, Veenhuizen, Appelscha en Haulerwijk. Tijdens de diefstallen werden in totaal 171 schapen uit weilanden gehaald. Na verhoor werd tegen de vier mannen proces-verbaal opgemaakt.

Heling

In het onderzoek werden ook een 43-jarige inwoner van Marum en een 29-jarige inwoner van Appelscha aangehouden op verdenking van heling. De man uit Marum heelde zon 60 schapen en de man uit Appelscha zon 100. Een deel van de schapen werd doorverkocht, maar een groot aantal werd ook geslacht. Uit het onderzoek bleek dat de man uit Marum tijdens het vervoer van de schapen met een vervoersbewijs had geknoeid. Naast heling werd ook hiervoor tegen hem proces-verbaal opgemaakt. Tegen de 29-jarige werd eveneens proces-verbaal opgemaakt voor heling. Daarnaast werd tegen hem ook nog proces-verbaal opgemaakt voor overtreding van de destructiewet.

Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De woordvoering over deze zaak wordt gedaan door de Politie Fryslân.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.