Gemeente Roermond

Meldpunt anoniem melden armoede

Inwoners van de gemeente Roermond kunnen vermeende situaties van armoede anoniem melden bij het Meldpunt anoniem melden armoede. De gemeente Roermond stelt hiervoor het gratis telefoonnummer 0800-0202054 beschikbaar en wil hiermee mensen op weg te helpen naar hulp en beschikbare voorzieningen. Wethouder Sociale Zaken, Raja Moussaoui: Door middel van het meldpunt anoniem hopen we een helpende hand te bieden aan mensen die recht hebben op hulp en deze nog niet ontvangen.

Telefoontjes voor het meldpunt anoniem melden armoede komen binnen bij de medewerkers van het Loket Schuldhulpverlening. Binnen het Loket Schuldhulpverlening is de sociale kaart van de gemeente Roermond goed bekend en zijn alle beschikbare vormen van hulp en dienstverlening binnen de gemeente in beeld. Zij brengen de hulpvraag in kaart en bekijken vervolgens welke vormen van hulp van toepassing kunnen zijn.

Zorgvuldige werkwijze
Burgers waarover een melding gedaan wordt, worden eerst via eventuele al bestaande ingangen benaderd. Mocht de betreffende inwoner waarover een melding is gedaan nog niet bekend zijn bij de gemeente Roermond, dan wordt hij/zij in eerste instantie schriftelijk benaderd. Op informatieve wijze worden mogelijkheden die ter beschikking staan uiteengezet. Het is en blijft natuurlijk altijd de keuze en verantwoordelijkheid van de betreffende inwoner zelf om hiervan gebruik te maken.

Eerste publicatiedatum: 07-06-2010 Bijgewerkt: 07-06-2010