Gemeente Westervoort

Alcoholgebruik op straat verboden

Sinds 2008 zijn er in onze gemeente twee toezichthouders actief die zich speciaal richten op de juiste aanschaf en het gebruik van alcohol. Zij bekeuren onder meer voor het drinken van alcohol op straat. Mensen weten vaak niet dat dat niet mag. In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is echter bepaald dat het verboden is om op een openbare plaats in de bebouwde kom alcoholhoudende drank te nuttigen.

Verder is het ook verboden om op openbare plaatsen in de bebouwde kom aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij je te hebben. Openbare plaatsen zijn alle voor het publiek toegankelijke plaatsen, zoals wegen, winkelcentra, station en parken. Uiteraard gelden de verboden niet op terrassen van de horecabedrijven.

Ook niet in het zonnetje
Ook met mooi weer is het verboden om bijvoorbeeld in het park alcohol te drinken. Vertel ook uw eventuele kinderen dat dit niet mag en dat er een boete op staat. Wilt u in het zonnetje genieten van bijvoorbeeld een lekker glas bier, doe dat dan op één van de terrasjes in onze gemeente of op uw eigen terras in uw tuin bijvoorbeeld.

Waarom dit verbod?
De verboden zijn in de APV opgenomen omdat drankgebruik op straat vaak leidt tot overlast voor omwonenden of tot baldadig gedrag en vernielingen. Daarnaast dragen de verboden bij aan het streven om alcoholgebruik in het algemeen, en dat door jongeren in het bijzonder, te ontmoedigen.

LOGO-JONGEREN,ALCOHOL+DRUGS klein website

Dorpsplein 1 6931CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl