Warchild


War Child en T-Mobile in Oeganda

7 juni 2010 -
Deze week reist War Child samen met hoofdsponsor T-Mobile af naar Oeganda om een workshop te geven voor lokale telecom-operators. Het doel is om deze telecom-spelers inzicht te geven in en samen na te denken over de projecten die gepland zijn voor het War Child programma Conn@ct.Now. Bij dit programma worden Media en ICT-middelen ingezet om nog meer kinderen in oorlogsgebieden te bereiken.

Conn@ct.Now Conn@ct.Now
War Child wil zoveel mogelijk kinderen in (voormalige) oorlogsgebieden bereiken. Dit is niet altijd even gemakkelijk. Soms zijn gebieden om logistieke - of veiligheidsredenen moeilijk toegankelijk. Met het programma Conn@ct.Now kunnen we kinderen via radio, telefoon, SMS of zelfs online bereiken, ondersteunen en een stem geven. Zo kan een postercampagne over kinderrechten in een afgelegen gebied in Oeganda worden vervangen door een grootschalige SMS-actie. Of als een War Child medewerker niet ter plekke kan komen, biedt een telefoonlijn of online chatbox een belangrijke uitlaatklep voor kinderen en jongeren.

Workshop in Oeganda
T-Mobile is hoofdsponsor van War Child. Naast financiële ondersteuning zet het bedrijf hun wereldwijde ervaring op het gebied van telecommunicatie en internetmogelijkheden in voor War Child. Deze week organiseert War Child samen met Geoffrey Stoel, Business Development Manager bij T-Mobile, een workshop in Kampala, Oeganda. Met Oegandese telecom-spelers worden Conn@ct.Now projectideeën gedeeld met als doel lokale expertise bij het programma te betrekken. Door het bundelen van onze krachten, kunnen we het effect van Conn@ct.Now vergroten. Samen kunnen we niet alleen meer kinderen bereiken, maar ook nog beter.

Samenwerking
Binnen Conn@ct.Now werkt War Child ook samen met Child Helpline International; RNTC - voor media en ontwikkeling, verbonden aan de Wereldomroep - en onderzoeksinstituut TNO. Child Helpline ondersteunt een wereldwijd netwerk van kinderhulplijnen dat kinderen aan het woord laat en naar kinderen luistert; RNTC leert kinderen radio maken en TNO adviseert over het strategisch gebruik van innovatieve ICT-middelen.