Politie Groningen

Maandag 7 juni 2010

Provincie Groningen, 07-06-2010

Alcomobilist rijdt tegen boom

ZEVENHUIZEN De politie heeft zondagavond een 33-jarige automobilist uit Ureterp aangehouden. Agenten zagen dat de bestuurder op de Bremerweg in Zevenhuizen met zijn auto tegen een boom was aangereden. Bij controle wees een blaastest uit dat hij teveel had gedronken. Op het politiebureau mislukte de ademanalysetest. Hierop werd een bloedproef van de verdachte afgenomen. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De bloedproef moet uitwijzen of de verdachte onder invloed heeft gereden. Met een rijverbod mocht hij na verhoor het politiebureau weer verlaten. Zijn auto raakte bij de aanrijding zwaar beschadigd. De politie maakt proces-verbaal op.

Toezicht op waterverkeer

KROPSWOLDE De politie heeft zondag op het Zuidlaardermeer toezicht en controles op het water gehouden. Er werden twintig vaartuigen gecontroleerd. Eén schipper kon geen vaarbewijs tonen. Een andere werd op de bon geslingerd voor de overschrijding van vaarsnelheid. De derde kreeg een boete voor het niet aan boord hebben van reddingsvesten. De politie zal komende periode vaker controles uitvoeren op het water.

Snorfietster gewond na aanrijding

GRONINGEN Bij een aanrijding op de Antillenstraat in Groningen is zondagmiddag een 16-jarige vrouw uit Groningen gewond geraakt. De bestuurster van een snorfiets gaf op de kruising met de Oosterhamriklaan geen voorrang aan een 29-jarige automobiliste uit Groningen. Een aanrijding was het gevolg. De 16-jarige is met onbekend letsel voor onderzoek door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voeruigen raakten zwaar beschadigd. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Kind gewond na val van fiets

WILDERVANK Bij een eenzijdig verkeersongeval is een 6-jarig meisje uit Exloo gewond geraakt. Het meisje reed op haar fiets in A.G. Wildervanckstraat in Wildervank. Zij reed met een behoorlijke vaart tegen een stoeprand aan en kwam ongelukkig ten val. Het slachtoffertje raakte gewond aan haar heup en pols. Zij werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Man bedreigt ambulancepersoneel

STADSKANAAL De politie onderzoekt een ernstige bedreiging van ambulancepersoneel. Ambulancepersoneel en politieagenten waren zondagavond vanwege gezondheidklachten naar de Stationsstraat in Stadskanaal gegaan. Daar werd een 48-jarige man uit Stadskanaal bekeken. Hij was het niet eens met de mededeling dat hij een huisarts moest benaderen. Hij werd agressief en bedreigde hierbij het ambulancepersoneel met de dood. Gezien de gezondheidstoestand van de Kanaalster besloten agenten om de man niet direct aan te houden. De politie neemt bedreigingen van medewerkers van hulpdiensten zeer serieus en stelt een nader onderzoek in. De identiteit van de verdachte is bij de politie bekend.

Alcomobilist aangehouden

PROVINCIE GRONINGEN De politie heeft zondagavond op de Doorsneeweg in Nieuwe Pekela een 57-jarige automobilist uit Veendam aangehouden. Bij controle bleek de man een rijontzegging te hebben en bovendien onder invloed van 1,6 promille alcohol te zijn. De heeft een rijverbod van 10 uur gekregen. De politie maakt proces-verbaal op.

Rijden zonder geldig rijbewijs

OUDE PEKELA De politie heeft zondagavond een 67-jarige automobilist uit Gieterveen aangehouden. De man werd op de W.H. Bosgrasstraat in Oude Pekela gecontroleerd. De auto waarin hij reed bleek niet verzekerd te zijn en bovendien was zijn rijbewijs eerder al ingenomen. De man is aangehouden en zijn auto is op het politiebureau gestald. De man mocht na verhoor het bureau lopend verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobiliste veroorzaakt aanrijding

GRONINGEN De politie heeft in de nacht van zondag op maandag het rijbewijs ingevorderd van een 37-jarige automobiliste uit Groningen. De vrouw had op de kruising A-weg/Westerhaven een bewegwijzeringspaal geramd en was vervolgens doorgereden. Verderop op de A-weg kon de vrouw aangehouden worden. Bij controle bleek ze onder invloed van 1,6 promille alcohol. De politie maakt proces-verbaal op voor doorrijden na een aanrijding en rijden onder invloed.

Mannen met henneptoppen aangehouden

HOOGEZAND De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 28-jarige man uit Renkum en een 25-jarige man uit Groningen aangehouden. Beide mannen reden over de Spoorstraat-Noord in Hoogezand, toen zij werden gecontroleerd. Achterin de auto had een tweetal een aantal zakken met henneptoppen staan. Hierbij zijn de mannen aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. De auto met hennep is meegenomen naar het politiebureau.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op dinsdag 8 juni, controleert de politie op de volgende plaatsen:

* N388, Boerakker - Grijpskerk, snelheidscontrole
* Groningen, ring Noord-West (N370), snelheidscontrole

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde zondag 6 juni op diverse plaatsen op snelheid.
* Leens, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 879, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 139 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Appingedam, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 535, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.