Politie Haaglanden

Persberichten 7 juni

Haaglanden, 07-06-2010

Kunstbeen verraadt inbreker
Den Haag/Scheveningen Politieagenten hielden zondag 6 juni om 13.30 uur een 58-jarige Hagenaar aan op verdenking van inbraak in een auto. Getuigen zagen dat de man een auto op de Stadhouderslaan openbrak en daaruit onder meer een navigatiesysteem haalde. De man stapte vervolgens in een tram en dacht ongezien weg te komen. Het signalement van de man was opvallend. De getuige sprak over een man met een kunstbeen. Politieagenten wisten meteen om wie het zou kunnen gaan en wachtten de man op nabij de halte van Elandstraat en de Van Speykstraat. Hun kennis van het Haagse dievengilde bleek correct. Toen de tram arriveerde, stapte een man uit met een kunstbeen en een tas in zijn handen. Hij werd direct aangehouden en moest mee naar het bureau. Aan het bureau bekende de man al vlot de inbraak. In de tas die de man bij zich had zat het weggenomen navigatiesysteem. Hij wordt dinsdag 8 juni voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Automobilist zwaargewond bij ongeval
Den Haag En 45-jarige automobilist uit Leiden raakte maandag 7 juni om 08.00 uur bij een ongeval op de Utrechtsebaan zwaargewond. De man viel vermoedelijk tijdens het rijden in slaap en botste tegen een betonnenpaal. De GGD vervoerde de man met inwendig letsel naar het ziekenhuis. Door het ongeval ontstond flinke vertraging voor het overge verkeer. Omstreeks 10.30 uur werd de rijbaan weer vrijgegeven.

Politiemensen belaagd
Den Haag Politiemensen die zondag 6 juni in de Tasmanstraat een 18-jarige Hagenaar wilden aanhouden, kregen het aan de stok met omstanders. De agenten wilden de 18-jarige en een 14-jarige vriend omstreeks half tien s avonds bekeuren voor een overtreding. Omdat de 18-jarige weigerde zich te identificeren, werd hij aangehouden. Dat accepteerden de twee jongens niet. Terwijl de agenten probeerden de 18-jarige aan te houden, die zich hevig verzette, viel diens vriend hen aan. Een agent werd geslagen en geschopt. Ook andere omstanders begonnen zich met de aanhouding te bemoeien en probeerden te voorkomen dat de politie de 18-jarige aanhield. Daarbij werd tegen meerdere politiemensen geweld gebruikt. Met behulp van gealarmeerde collegas en de inzet van politiehonden konden de 18-jarige en de 14-jarige worden aangehouden en werd de rust hersteld. De twee jongens zitten nog vast. Zij worden onder meer verdacht van mishandeling.

Geweld tegen politieagenten
Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. In de richtlijnen van het Openbaar Ministerie is opgenomen dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren kan worden verdubbeld.

Willem met de waterpomptang
Den Haag Een 36-jarige inwoner van Den Haag kreeg zondag 6 juni rond het middaguur een waterpomptang naar zijn hoofd geslingerd. De man reed in zijn auto over het Lorentzplein toen hij werd afgesneden door een onbekende automobilist. Bij een verkeerslicht op de Goeverneurlaan kwamen beide automobilisten naast elkaar te staan, waarop de 36-jarige zijn ongenoegen uitte. De 36-jarige reed daarna verder om er op de Vaillantlaan achter te komen dat hij door de onbekende man werd gevolgd. Ter hoogte van de Verspronckstraat kwam de onbekend automobilist naast de 36-jarige, opende zijn raam en wierp een voorwerp door het openstaande autoraam van de 36-jarige naar binnen. Het voorwerp raakte de 36-jarige op zijn arm en kwam daarna op de vloer van de auto terecht. Toen de man het voorwerp bekeek, zag hij dat het om een waterpomptang ging. De 36-jarige heeft aangifte gedaan en de politie onderzoekt de identiteit van de waterpompwerper.

Tegen de richting
Den Haag Een 31-jarige automobilist raakte maandag 7 juni in elk geval tijdelijk zijn auto kwijt. Politieagenten zagen de man omstreeks kwart over drie s ochtends op de Troelstrakade tegen de rijrichting in rijden. Ze lieten de man stoppen en namen hem een blaastest af. Daaruit bleek dat de man teveel had gedronken. Op het politiebureau blies de man vervolgens 675 ugl, ruim driemaal de toegestane hoeveelheid. Omdat de man geen woonadres heeft, is zijn auto in beslag genomen tot hij de bekeuring heeft betaald. De hoogte daarvan moet nog door het Openbaar Ministerie worden bepaald.

Politie zoekt getuigen mishandeling
Den Haag De politie zoekt getuigen van een mishandeling in Den Haag. Vrijdag 4 juni 2010 omstreeks 22.00 uur bezocht een vrouw een snackbar aan de Koningstraat. Toen zij weer buiten kwam en naar huis liep, werd zij aangesproken door enkele jongeren. Een van de jongeren zat op een fiets. Deze jongen hield haar tegen en gaf de vrouw enkele klappen in haar gezicht. De GGD vervoerde haar voor nader onderzoek naar het ziekenhuis. De politie zoekt getuigen van de mishandeling. Bellen kan naar Bureau Hoefkade via 0900-8844.

Gewonde man aangetroffen, getuigen gezocht
Den Haag - De recherche van Bureau De Heemstraat zoekt mensen die meer helderheid kunnen verschaffen over het aantreffen van een zwaargewonde man. Zaterdag 5 juni omstreeks 02.10 uur kregen agenten de melding dat er op de Kempstraat iemand onwel zou zijn. Ter plaatse troffen zij een 34-jarige man aan zonder vaste woon- of verblijfplaats. Volgens een getuige was de man geslagen en daarna op de grond gevallen. De GGD vervoerde de man direct naar een ziekenhuis waar hij momenteel nog steeds op de Intensive Care verblijft. Het lijkt momenteel iets beter met hem te gaan, hoewel zijn toestand afgelopen dagen kritiek is geweest.
Hebt u informatie over de gewonde man? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau De Heemstraat via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Verdachten woningoverval aangehouden
Den Haag - De recherche van Bureau Zuiderpark hield zondag 6 juni drie verdachten aan op verdenking van betrokkenheid bij een woningoverval op de Dwingelostraat, zaterdag 5 juni omstreeks 04.45 uur. Een 35-jarige Hagenaar verklaarde dat hij in zijn woning was toen er werd aangebeld. Op het moment dat hij de deur opende, drongen twee mannen en een vrouw de woning binnen. Het slachtoffer werd mishandeld en toen hij probeerde te vluchten vastgebonden. Het drietal ging er met een aantal persoonlijke eigendommen van de Hagenaar vandoor. De recherche kon in de loop van de dag twee mannen en een vrouw aanhouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval. Bij hen werden spullen aangetroffen die bij de overval waren weggenomen. Het drietal (30, 36 en 40 jaar oud uit Den Haag), werden ingesloten op het politiebureau. De recherche onderzoekt de zaak en de betrokkenheid van de drie aangehouden verdachten daarbij.

Te hard op weg naar het strand
Den Haag/Loosduinen Een 22-jarige automobilist uit Den Haag wilde zaterdag 5 juni kennelijk zo graag naar het strand dat hij met flinke snelheid over de Machiel Vrijenhoeklaan reed. De man passeerde met 107 km/u een radarcontrole en moest dan ook zijn rijbewijs afstaan. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. De man moest in de hitte lopend verder.

Vernieling auto op de Strijpkade
Den Haag Drie mannen (17, 21 en 20 jaar) werden zondag 6 juni om 20.40 uur aangehouden, omdat zij gezien waren terwijl ze een auto vernielden met een pvc pijp. De drie mannen moesten mee naar het politiebureau. Daar kregen zij een proces verbaal voor baldadigheid.

Politie zoekt getuigen verkeersincident
Den Haag - Twee automobilisten kregen het zaterdag 24 april om 12.00 uur met elkaar aan de stok op de Utrechtsebaan (stad uit). Een 55-jarige man uit Zoetermeer deed daarop aangifte omdat een 24-jarige man uit Voorburg hem afsneed en bedreigde. De Zoetermeerder reed in een witte Toyota Prius en verklaarde tegen de politie dat een blauwe Opel Astra hem afsneed, waardoor hij moest uitwijken naar de rijstrook rechts naast hem. Daar reed op dat moment net gelukkig geen geen ander verkeer, anders hadden er ongelukken kunnen gebeuren. Beide auto's stopten korte tijd later op de vluchtstrook in de bocht vlak na de splitsing A12/A13. De Voorburger stapte uit en de Zoetermeerder voelde zich bedreigd. De politie verhoorde de Voorburger, die later ontkende dat hij de Zoetermeerder van de weg had gereden. De politie komt graag in contact met mensen die het incident hebben gezien, om zo meer duidelijkheid in de zaak te scheppen. Heeft u het incident zien gebeuren of heeft u informatie die de politie kan helpen? Belt u dan de recherche van Bureau Leidschendam-Voorburg via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan 0800-7000.

Skimapparatuur ontdekt
Voorburg - Twee Voorburgers (29 en 34 jaar) belden zondag 6 juni om 16.35 uur de politie omdat zij opmerkten dat er met een pinautomaat aan de Koningin Julianalaan geknoeid was. Ze vermoedden dat de pinautomaat geprepareerd was met een camera om de pincode af te kunnen lezen. De politie stelde de fraudeafdeling van desbetreffende bank op de hoogte en nam de skimapparatuur in beslag voor onderzoek.

Overval woning, getuigen gezocht
Wassenaar - De recherche van Bureau Wassenaar zoekt getuigen van een gewapende overval bij een woning zondag 6 juni op de Raadhuislaan te Wassenaar. Omstreeks 03.30 uur overvielen nog onbekende mannen de bewoners van de woning, die thuiskwamen van een avondje uit. Het echtpaar gaf zich niet direct gewonnen en heeft middels fysiek verzet en luidkeels schreeuwen kunnen bewerkstelligen dat de daders op de vlucht sloegen. De daders hebben hierbij wel de tas van de vrouw meegenomen. De daders zijn mogelijk weggereden in de richting van de Rijksstraatweg, waarna men in de richting van Den Haag moet zijn gereden. Hebt u in de vroege ochtenduren iets gezien in de omgeving van de Raadhuislaan of de Rijksstraatweg, of heeft u anderszins informatie die kan helpen de daders te vinden? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Wassenaar via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Amsterdammers aangehouden na mishandeling
Wassenaar - Agenten hielden zondag 6 juni samen met beveiligers van attractiepark Duinrell twee mannen aan nadat deze een 50-jarige man uit Eesveen (Friesland) hadden mishandeld. Omstreeks 15.15 uur kreeg de politie de melding dat er in het park iemand mishandeld was. Ter plaatse bleek dat de twee later aangehouden verdachten wilden voordringen in de rij van de Falcon, een achtbaan. Toen zij daarop werden aangesproken door personeel en bezoekers die ook in de rij stonden, ontstond een woordenwisseling. Nadat de mannen hun rit in de achtbaan hadden gemaakt, hebben zij bij de uitgang van de attractie gewacht tot de 50-jarige Fries ook naar buiten kwam. Opnieuw ontstond een woordenwisseling waarbij de Fries mishandeld werd door de twee. EHBO-personeel ontfermde zich over het slachtoffer, terwijl beveiligers de verdachten volgden in afwachting van de komst van de agenten. De verdachten, twee Amsterdammers van 25 en 28 jaar, werden aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor verhoor. Het slachtoffer mocht na controle in het ziekenhuis weer naar huis. Hij hield aan de mishandeling letsel in het gezicht en wat kneuzingen in zijn gezicht en op zijn borst over. De Falcon is na het incident korte tijd gesloten geweest voor publiek, maar ging eind van de middag weer open. Politiebureau Wassenaar en attractiepark Duinrell treden direct op bij ongeregeldheden. Bij calamiteiten zoals deze wordt snel opgetreden en trekken beveiliging en politie samen op om eventuele verdachten aan te kunnen houden en de situatie onder controle te brengen.

Wateroverlast door hennepkwekerij
Rijswijk - Een bewoner van de Frans Halskade belde zondag 6 juni om 20.10 uur de politie toen het water door zijn plafond kwam en de bewoners van het appartement boven hem niet thuis waren. De brandweer ging de bovengelegen woning binnen en constateerde dat de keuken blank stond en de lekkage vanuit de woning daarboven afkomstig was. Nadat de hulpdiensten uit voorzorg ook de elektriciteit afsloten, zagen ze dat op zolder toch nog licht bleef branden. Daar troffen agenten een hennepkwekerij van 217 planten aan. De politie stelt een onderzoek in. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Mannen aangehouden na overval
Delft - Drie mannen werden zondag 6 juni aangehouden toen zij omstreeks 17.45 uur de Bruna aan de Pijnepoort overvielen. Nog voordat de politie ter plaatse was, kon één van de verdachten al in de kraag worden gevat door de schoonzoon van de eigenaar van de boekhandel. Op basis van het opgegeven signalement van de getuige werden korte tijd later nog twee verdachten aangehouden. De drie, een 18-jarige Utrechter, een 21-jarige Delftenaar en een 22-jarige Hagenaar, werden voor verhoor ingesloten op het politiebureau. Omdat een getuige meldde dat de daders mogelijk een wapen hadden weggegooid in het water van de Gasthuislaan, gingen brandweerduikers naar het wapen op zoek. Bij een zoektocht troffen zij inderdaad een wapen aan. De recherche stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden aan Bureau Delft. Bellen kan ook 0900-8844. .

Overval snookercentrum, politie zoekt getuigen
Delft - Een tot nu toe onbekende man overviel maandag 7 juni om 00.30 uur een snookercentrum aan de Hendrik Tollensstraat. De overvaller kwam het snookercentrum binnen en bedreigde de barman met een wapen en sommeerde hem geld te geven. De dader, die een zwarte jas droeg en een bivakmuts op had verdween direct na de overval. De politie zoekt getuigen van deze overval. Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Nepagenten aan de haal met geld
Delft - Een 28-jarige man en een 33-jarige man uit Polen werden zondag 6 juni omstreeks 23.30 uur het slachtoffer van diefstal. Het tweetal werd bij een benzinestation nabij Rijksweg A13 aangesproken door twee mannen die zich voordeden als agent en zeiden dat zij op zoek waren naar drugs. De twee mannen toonden een nagemaakt politie legitimatiebewijs en wilden daarna de papieren zien van de twee uit Polen. Na het controleren van de papieren gingen de twee nepagenten weg. Na enkele minuten kwamen de twee Polen erachter dat zij geld kwijt waren. Zij deden aangifte bij de politie.

Ongelukkige val
Zoetermeer - Een 50-jarige man uit Zoetermeer raakte zondagmiddag om 14.45 uur ernstig gewond toen hij van een ladder viel. De man was palen in de grond aan het slaan toen één van de palen brak en hij van de ladder viel. Het slachtoffer kwam zeer ongelukkig terecht, hij viel bovenop het stuk hout dat nog in de grond stond. Een 55-jarige buurtbewoner zag het ongeluk gebeuren en zag dat het stuk hout de borstkas van het slachtoffer was binnengedrongen. De man reageerde direct door 112 te bellen. Een traumaheli en een ambulance werden ingezet om het slachtoffer te stabiliseren waarna hij met de ambulance naar een ziekenhuis werd gebracht.

Motorrijder onderuit
Zoetermeer - Een 53-jarige motorrijder uit Zoetermeer raakte zondag 6 juni om 14.35 uur gewond nadat hij op de Olof Palmelaan hard remde voor een 21-jarige automobilist uit Amsterdam. De motorrijder meende geen voorrang te krijgen op de kruising met de Opticaweg en remde krachtig waardoor hij onderuit ging. Het slachtoffer is met meerdere breuken vervoerd naar een ziekenhuis. De politie onderzoekt de aanrijding.