Reumafonds

Dag van Bewegen groot succes

7 juni 2010

Geen lange toespraken, maar een tochtje met een step. De Dag van Bewegen, afgelopen zaterdag 5 juni in Wapenveld, opende op een sportieve manier. Lodewijk Ridderbos, directeur van het Reumafonds, werd op zijn step gevolgd door een groep scootmobielers. Bezoekers konden meedoen aan beweegactiviteiten als fitness, zwemmen en klootschieten.

De Dag van Bewegen werd voor de zevende keer georganiseerd door Reumapatiëntenverenigingen in Overijssel en Gelderland. Hiermee willen zij mensen met een beperking stimuleren om actief te blijven en vooral om te blijven bewegen.

Dag van Bewegen De Dag van Bewegen werd gehouden op Vakantiecentrum en zorghotel ECR Groot Stokkert in Wapenveld. Naast alle beweegactiviteiten was er ook een grote informatiemarkt. Daar stonden reumapatiëntenverenigingen uit heel Nederland en lieten diverse bedrijven hun 'beweeg'producten zien, zoals speciale fietsen, hulpmiddelen en scootmobiels. Ook het Reumafonds was aanwezig met een kraam.
Dag van Bewegen Voor het thema Bewegen en Creativiteit waren verschillende mensen uitgenodigd die een creatieve workshop gaven en hun zelfgemaakte produkten te koop aanboden.
Een linedance groep gaf een demonstratie en motiveerde de bezoekers om mee te doen.