Gemeente Wageningen

trekken samen op voor Rustenburg 2

Woningstichting en gemeente trekken samen op voor Rustenburg 2

Afspraken gemaakt voor gezamenlijke subsidieaanvraag

De Woningstichting en de gemeente Wageningen hebben afspraken gemaakt over de verdere ontwikkeling van het plan Rustenburg fase 2. Dit plan gaat over het terrein van verzorgingstehuis Rustenburg en het politiebureau. Op deze plek komen woningen voor verpleeghuiszorg, circa 150 woningen in verschillende categorieën (koop en huur) en worden verder commerciële ruimtes gerealiseerd voor zorggerelateerde functies. De Woningstichting en de gemeente hebben onder andere afgesproken om samen op te trekken bij het aanvragen van twee belangrijke provinciale subsidies. De basis voor deze afspraken is de kadernota die de gemeenteraad eind vorig jaar heeft vastgesteld.

De subsidies van de provincies zijn nodig om het project Rustenburg te kunnen realiseren.

Op het terrein heeft vroeger een gasfabriek gestaan. Hierdoor is het nodig om de grond te saneren, voordat er gebouwd kan gaan worden. Naar verwachting zal de provincie onmiddellijk na de zomer een besluit nemen over de toe te kennen subsidies. De planning is er op gericht om eind van dit jaar te starten met de werkzaamheden voor de bodemsanering.

De raad van commissarissen van de Woningstichting en het college van burgemeester en wethouders hebben nu ingestemd met het anterieurcontract, waarin de gezamenlijke afspraken zijn vastgelegd.