Politie Gelderland-Midden

met zogenaamde social media. In februari werd gestart met
---

Stel verdacht van joyriding

Publicatiedatum: 7-6-2010 11:15:34

EDE/WAGENINGEN - Een 15-jarige meisje uit Ede en haar evenoude vriend uit Wageningen zijn in de nacht van zondag 6 op maandag 7 juni door de politie aangehouden op verdenking van diefstal van een auto en/of joyriding.

De ouders van het meisje schakelden zondagavond laat de politie in toen ze op zoek wilden gaan naar haar dochter. Daarbij bleek dat de autosleutels en de auto ineens waren verdwenen. Het vermoeden rees dat de dochter en haar vriend hieraan debet waren geweest. Agenten gingen naar het stel op zoek en troffen de Wageninger thuis. Zijn vriendin bleek ondertussen thuisgekomen te zijn en werd later in haar ouderlijk huis aangehouden. De auto is vooralsnog spoorloos. (061892)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bennekommer aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 7-6-2010 11:13:17

BENNEKOM - De politie heeft zondagavond 6 juni in Bennekom een 22-jarige man uit die plaats aangehouden wegens huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 51-jarige moeder bij een huiselijke ruzie te hebben bedreigd. De twee kregen ruzie over geld, waarna de Bennekommer enkele spullen bij huis vernielde. Vervolgens zou hij zijn moeder hebben bedreigd te slaan met onder meer een ijzeren staaf. Huisgenoten waarschuwden de politie, maar bij de komst van de agenten bleek de man al vertrokken. Hij werd even later in de buurt aangetroffen en is in verzekering gesteld.
(061804)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Nijmegenaar opgepakt met inbrekerswerktuig en pepperspray
Publicatiedatum: 7-6-2010 11:12:46

TERSCHUUR - In Terschuur heeft de politie in de nacht van zondag 6 op maandag 7 juni een 37-jarige man uit Nijmegen opgepakt omdat hij inbrekerswerktuigen bij zich had. De man bleek ook een busje pepperspray bij zich te hebben waarvan het bezit verboden is. Agenten zagen de man rond kwart over twee 's nachts in zijn auto op een parkeerterrein aan de Zelderseweg. Bij controle werd het inbrekersgereedschap aangetroffen. Het bezit daarvan op de openbare weg is 's nachts verboden. De man is later na verhoor weer vrijgelaten. De inbrekerswerktuigen en de pepperspray zijn in beslag genomen. (061926)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053