Leger des Heils


Majoor Bosshardt Prijs voor prinses Laurentien en Stichting Voedselbanken

Het Leger des Heils eert het leven en het werk van majoor Alida Bosshardt met de uitreiking van de Majoor Bosshardt Prijs. De prijs is vanavond overhandigd aan zowel HKH Prinses Laurentien als aan Clara Sies namens de Stichting Voedselbanken Nederland.

De uitreiking vond plaats tijdens de feestelijke afsluiting van het project Kunst & Theater waarin mannen, vrouwen en kinderen die bij het Leger des Heils onderdak en/of begeleiding krijgen, hun talenten kunnen tonen. Dit jaar was Studio 21 in Hilversum het decor voor de Majoor Bosshardt Dinner Show, waarbij naast culinaire hoogstandjes de negenhonderd gasten een wervelend showprogramma voorgeschoteld kregen. De productie van de show was in handen van Wentink Events.

Onder de genodigden waren veel mensen die in een van de opvangvoorzieningen van het Leger des Heils wonen. Maar ook BN-ers, politici en prinses Laurentien en prins Constantijn woonden de avond bij.

Humberto Tan presenteerde de show en deed dat op een heel warme manier, waarop hij vooral de `artiesten', die voor het eerst in hun leven voor zo'n groot publiek optraden, op hun gemak stelde. Toen het allemaal teveel leek te worden voor Michel Fakkeldy uit Haarlem die een zelfgemaakt gedicht wilde voordragen, pakte de sympathieke presentator hem vast en gaf hem zo het zelfvertrouwen om toch zijn gedicht voor te lezen.

Ussumante N'Djai zong een ode aan Nederland en het Nederlands elftal, er was een modeshow van (her)gebruikte kleding, een groep uit Spijkenisse beeldde het sprookje De Indische Waterlelie uit, vier tienermoeders uit Rotterdam van het project Zy aan Zy hadden een dansgroep gevormd en John Slijkerman uit Hoofddorp bleek het beat boxen perfect te beheersen. Ook een aantal medewerkers van het Leger des Heils trad op, zoals Arend Pieterse die op zijn trompet het nummer Ben van Michael Jackson speelde, daarbij begeleid door de brassband van het Leger des Heils onder leiding van Henk Dijkstra.

Hoogtepunt was de uitreiking van de Majoor Bosshardt Prijs aan de Stichting Voedselbanken Nederland en aan prinses Laurentien die zich als voorzitter van de Stichting Lezen & Schrijven inzet voor de strijd tegen laaggeletterdheid. De prijswinnaars ontvingen een bronzen beeltenis van de Majoor uit handen van luitenant-kolonel Ine Voorham, directeur van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg.

Het showprogramma werd afgesloten door Lee Towers. Zijn `evergreens' werden door alle aanwezigen uit volle borst meegezongen.

Na afloop spraken de koninklijke gasten nog met een aantal artiesten die tijdens de Majoor Bosshardt Dinner Show hadden opgetreden, zoals de tienermoeders uit Rotterdam, Tim de Waal en Martijn van de Zande uit Veendam en Frank Vaatstra, die de prinses een exemplaar van zijn gedichtenbundel overhandigde.

Persvoorlichting Leger des Heils:
Margreet Kramer-Schutte
06 - 42 70 74 79