Gemeente Maasgouw


Startmanifestatie tegen hondenpoep succes

Poep op de stoep, getverderrie wat een troep!

Op donderdag 3 juni jl. is op de Markt in Maasbracht de aftrap gegeven voor de vervolgcampagne tegen hondenpoepoverlast. Wethouder Johan Lalieu riep, samen met kinderen uit groep 5 en 6 van Het Palet in Maasbracht, alle hondenbezitters op de poep van hun hond op te ruimen, daar waar dit moet.

Door het uitdelen van posters en ansichtkaarten hebben de kinderen bezoekers van de Markt geïnformeerd over de nieuwe actie. Daarna zijn ze in de straten rondom de Markt op zoek gegaan naar hondenpoep. Alle drollen die daar gevonden zijn, zijn gemarkeerd met een vlaggetje met daarop de spreuk "Poep op de stoep, getverderrie wat een troep!". De actie lokte veel positieve reacties uit onder het winkelend publiek en omwonenden van de Markt.

Handhaving hondenpoep per kern

Tot aan de zomervakantie wordt in alle kernen extra gehandhaafd op het naleven van de regels van het hondenpoepbeleid. Leerling van Basisschool Het Palet steekt een vlaggetje bij een hondendrol Weeknummer Kern(en)
23 Maasbracht / Brachterbeek

24
Stevensweert en Ohé en Laak
25 Linne
26 Thorn
27 Wessem
28 Heel en Panheel
29 Beegden

Posters en ansichtkaarten

De posters en ansichtkaarten die de kinderen gemaakt hebben, zullen in de handhavingsweek in de kernen worden verspreid. De gemeente wil op deze manier een zo groot mogelijk publiek bereiken om aan te geven dat overlast door hondenpoep niet nodig is.

Ook u kunt een bijdrage leveren aan de hondenpoepactie door een poster voor uw raam op te hangen op de ansichtkaarten uit te delen aan hondenbezitters. Als u hier interesse in heeft kunt u een mail sturen naar voorlichting@gemeentemaasgouw.nl. Vermeld in de e-mail uw naam en adresgegevens en of u een poster of ansichtkaart wil.

Hondenpoep nog steeds in Ergernis Top 3
Gemeente Maasgouw heeft in 2009 een nieuw hondenpoepbeleid geïntroduceerd. Er zijn diverse hondenuitlaatstroken aangelegd, die de gemeente onderhoudt en beheert. In het buitengebied zijn losloopgebieden ingericht. Sinds de invoering van het nieuwe beleid is de overlast verminderd. Maar hondenpoep komt nog steeds voor in de Top 3 van ergernissen in de leefomgeving van onze inwoners. Er blijven immers altijd plekken over waar hondenbezitters zelf de poep op moeten ruimen. En dit gebeurt helaas niet altijd.



Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00