Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 07-06-2010

Politie pakt vriend op voor huiselijk geweld

TILBURG - De politie heeft vanmorgen in een woning in Tilburg West een 43-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 26-jarige Tilburgse vriendin te hebben mishandeld. De man is in het belang van het onderzoek op het bureau ingesloten.

De politie ontving rond 04.45 uur de melding van huiselijk geweld. Het slachtoffer, de vrouw was op dat moment niet meer in de woning aanwezig. Agenten troffen haar in de directe omgeving op straat aan. Ze had meerdere bloeduitstortingen en krassen op onder andere haar nek. Het slachtoffer vertelde mishandeld te zijn door haar 43-jarige vriend. De politie trof de man in de woning aan en werd aangehouden.

Dronken automobiliste slingert over Rijksweg

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond de klok van 23.00 uur op de Rijksweg de A58 een 71-jarige automobiliste uit Oisterwijk aangehouden. Surveillerende agenten zagen op de vluchtstrook van de Rijksweg in de richting van Eindhoven een auto al slingerend van links naar rechts rijden. Het voertuig werd bestuurd door de 71-jarige. Tijdens controle bleek dat de vrouw onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat ze 745 ug/l aan alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Bezoeker festival bedreigt beveiligingsmedewerker

TILBURG - De politie heeft gisteravond op het Piusplein een 44-jarige Tilburger aangehouden voor bedreiging. Aanleiding daartoe was dat hij een beveiligingsmedewerker van het festival woordelijk bedreigde nadat hem gesommeerd was uit de backstage-omgeving te vertrekken. De verdachte was het daar niet mee eens. Tijdens het verhoor ontkende de Tilburger bedreigingen te hebben geuit.

Poging autodiefstal na inbraak sportcomplex

TILBURG - De politie onderzoekt een inbraak in een sportcomplex aan de Bredaseweg waarbij gepoogd is een personenauto weg te nemen. De politie trof vanmorgen rond 05.45 uur een opengebroken toegangsdeur aan bij het sportcomplex. Op het parkeerterrein stond een auto geparkeerd waarvan het portier geopend was. De bedrading van het voertuig hing los en het portier was opengebroken. Uit onderzoek blijkt dat de daders zich na de inbraak in het sportcomplex waar enkele kratten bier buit gemaakt waren zich richtten op een in de geparkeerde auto.

Inbrekers bezoeken drie woningen in één straat, politie zoekt getuigen

HILVARENBEEK - De politie onderzoekt een woninginbraak en twee pogingen daartoe die vannacht gepleegd zijn in de Aldrinstraat. De daders richtten zich op de schuurdeur die bij alle woningen toegang biedt tot de woningen. Bij twee woningen bleef het bij een poging. Het slot van de schuurdeur werd bij deze woningen geforceerd. Bij het derde pand lukte het de daders zich toegang tot de woning te geven. De
benedenverdieping is doorzocht waarbij onder andere een laptop buit gemaakt werd. De inbraak en de pogingen daartoe zijn vermoedelijk tussen 23.00 uur en 06.00 uur gepleegd. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets verdachts in het straatbeeld gezien hebben. Hen wordt verzocht contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 07-06-2010 11:28 | © Regio Midden en West Brabant |