Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 07-06-2010

Hardleerse automobilist vier keer geflitst op Leursebaan

BREDA: Bij een snelheidscontrole zondag op de Leursebaan presteerde een automobilist het om vier keer met een te hoge snelheid langs de radarpost te rijden. Hij werd dus ook vier keer geflitst en mag ongetwijfeld opgeteld een flinke boete tegemoet zien.

Agenten van het regionale verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie Midden en West Brabant hebben zondag van 09.45 tot 22.15 uur de snelheid van 3491 bestuurders gecontroleerd. Daarvan reden er 708 harder dan de toegestane maximale snelheid van 60 km/uur; de
hoogstgemeten snelheid bedroeg 109 km/uur. Op de Leursebaan wordt regelmatig gecontroleerd, omdat er vaak te hard gereden wordt. Vorig najaar vonden er bovendien enkele dodelijke ongevallen plaats.

Politie arresteert Bredanaar wegens verboden wapenbezit

BREDA: De politie heeft zondagmiddag kort na 16.30 uur een 44-jarige Bredanaar aangehouden wegens verboden wapenbezit. De broer van de verdachte meldde zich bij de politie, nadat zijn broer hem aan de telefoon gemeld had dat hij het niet meer zag zitten en een einde aan zijn leven wilde maken. Daarbij zou sprake zijn van een vuurwapen. Agenten gingen naar de woning van de Bredanaar in de wijk Tuinzigt. Uiteindelijk lukte het hen de man 'naar buiten te praten'. In de woning lag inderdaad een (doorgeladen) wapen. De Bredanaar werd ingesloten op het bureau.

Agenten moeten verdachte Bredanaar pepperen

BREDA: Agenten van het Districtelijk Direct Inzetbaar Team (DDIT) hebben zondagavond rond 21.00 uur een 26-jarige Bredanaar aangehouden op de Odilia van Salmstraat. Dat ging niet zonder moeite, een agent moest zijn pepperspray gebruiken om de verdachte onder controle te brengen. De agenten van het team dat onder meer toezicht houdt op veelplegers om zo inbraken tegen te houden, zagen de man fietsen en wilde hem controleren. Hij ging er echter vandoor en kon na een korte achtervolging achterhaald worden. Hij bleek in bezit van een
navigatiesysteem dat mogelijk van diefstal afkomstig is. De Bredanaar is ingesloten op het bureau.

Drietal gearresteerd wegens brandstofdiefstal

BREDA: De politie heeft maandagmorgen op de Takkebijsters drie personen aangehouden die worden verdacht van brandstofdiefstal. Het gaat om een 21-jarige vrouw uit Gent, een 23-jarige man uit Gent en zijn 23-jarige vriendin uit Wageningen. Een beveiliger reageerde op een alarmmelding van een bedrijf en zag bij het hek rond 00.30 uur een vrouw staan met enkele flessen brandstof. Hij dacht aan de recente brandstichtingen op het industrieterrein en belde direct de politie. Gewaarschuwde agenten namen de 21-jarige Belgische mee naar het bureau. Uit onderzoek bleek dat ze niet alleen gehandeld had, waarna een motoragent terug naar de Takkebijsters ging. Daar trof hij de overige twee verdachten die ook mee naar het bureau mochten. De Wageningse verklaarde dat ze met zijn drieën naar een feestje in Almere waren geweest en op de weg terug naar Gent tot de conclusie kwamen dat de diesel voor hun bus op was. Ze hadden geen geld meer en besloten de benodigde brandstof te stelen.

Bredanaar opgepakt in verband met fietsendiefstal in Zevenbergen

BREDA: De politie heeft maandagmorgen een 55-jarige man uit Breda van zijn bed gelicht. Hij werd gezocht in verband met een diefstal van een fiets begin januari bij een restaurant aan de Stationslaan in
Zevenbergen. Een medewerker daarvan probeerde de diefstal nog te verhinderen door voor de auto met twee fietsendieven te gaan staan. De man kon ternauwernood wegspringen toen de bestuurder van de auto gas gaf en kennelijk niet van plan was te stoppen. De nu aangehouden Bredanaar staat te boek als veelpleger; hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 07-06-2010 11:43 | © Regio Midden en West Brabant |