Waterschap Groot Salland

Presentatie visie Linderte Leide en Oosterbroekswaterleiding.

Laatste wijziging: 7 juni 2010

Om het waterbeheer te verbeteren, te voldoen aan veranderde eisen en in te spelen op klimaatveranderingen werkt het waterschap aan een nieuwe manier van inrichting en onderhoud van vele watergangen. Twee van deze watergangen zijn de Linderte Leide en Oosterbroekswaterleiding die lopen in het gebied dat wordt begrensd door de driehoek Raalte, Luttenberg en Haarle met als middelpunt Mariënheem.

Het waterschap heeft voor beide watergangen een inrichtingsvisie opgesteld. Hierbij gaat het om uiteenlopende zaken als natuurvriendelijke oevers, waterbergingen langs enkele hoofd-watergangen, zoekgebieden voor waterberging en vispassages bij stuwen. De inrichtingsvisie vormt de basis voor het opstellen van een inrichtingsplan.

Grondverwerving

Om de plannen bij de Linderte Leide en Oosterbroekswaterleiding volgens planning in 2011-2012 te kunnen realiseren heeft het waterschap veel grond nodig. Het waterschap zet zich in om deze grond via aankoop of afwaardering op basis van vrijwilligheid te verkrijgen. Een andere mogelijkheid om geschikte percelen te verwerven is het ruilen van eigendommen.

Inloopdag

Het waterschap wil belanghebbenden en geïnteresseerden bij de plannen betrekken en heeft daarom een inloopdag georganiseerd op woensdag 9 juni 2010 van 14.30 - 21.00 uur in café De Kruidentuin, Hellendoornseweg 1 in Mariënheem. Medewerkers van het waterschap geven aan de hand van tekeningen een toelichting op de inrichtingsvisies en er is volop ruimte voor vragen, opmerkingen en ideeën. Deze reacties worden meegenomen in de verdere uitwerking van de plannen.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl