Gemeente Voorschoten

groen aan

Voorschoten pakt overhangend groen aan

overhangend groen.jpg Het voorjaar is dé periode om het groen in plantsoenen en in tuinen flink onder handen te nemen. De gemeente roept u daarom op om bij het onderhouden van uw tuin het overhangende groen weg te snoeien. Dit zijn bomen en struiken die over de erfafscheiding heen hangen over het trottoir of de straat. Vooral op een smal trottoir belemmert dit de doorgang en kan het erg hinderlijk en gevaarlijk zijn. Zeker mensen met een beperking hebben hier veel last van.

Een op de vijf Nederlanders heeft een lichamelijke beperking. Deze mensen komen dagelijks obstakels tegen in de openbare ruimte. De gemeente maakt met het Platform Toegankelijkheid plannen om de obstakels op te ruimen. Vooral voor slechtzienden en ouderen is overhangend groen een probleem.

Geef de locaties door!
De gemeente inventariseert samen met het Platform Toegankelijkheid de locaties. Kent u een plek in Voorschoten waar sprake is van overhangend openbaar groen, meld dit dan gratis aan het Servicepunt (0800) 235 8248. Het Uitvoerend bedrijf pakt het openbare groen aan. Hangt het groen van uw buren over de stoep of de straat, maak ze er dan op attent dat dit overlast kan geven voor mensen met een beperking. Bovendien zal de gemeente Voorschoten strenger controleren op overhangend groen.

* 7 juni 2010