Senternovem

07-06-2010 |

Zes tips bij het inschakelen van een intermediair

De WBSO is de meest gebruikte innovatiestimuleringsmaatregel van Nederland. De WBSO staat bekend om zijn eenvoud. U kunt dus als ondernemer gemakkelijk zelf een aanvraag indienen. Indien u zelf een aanvraag indient is NL Innovatie u daarbij graag behulpzaam. U kunt natuurlijk ook besluiten iemand anders (een intermediair) inschakelen om de aanvraag voor u in te dienen. Omdat NL Innovatie hier regelmatig vragen over krijgt treft u hieronder 6 aandachtspunten aan:


1. Kies een intermediair die uw technologie kent en begrijpt wat u ontwikkelt.


2. De WBSO betreft mogelijk voor u zeer vertrouwelijke S&O-projecten. Besteed daarom aandacht aan het bewaken van de vertrouwelijkheid en kennisbescherming.


3. Spreek goed af welke diensten worden geleverd en welke prijs u daarvoor gaat betalen. Indien u kiest voor de betaling van provisie achteraf (vaak aangeboden als "no cure no pay") hebt u ook de mogelijkheid om dat te doen op basis van "het door u feitelijk gerealiseerde aantal S&O-uren" en niet op basis van de toekenning in de S&O-verklaring. Daarmee voorkomt u dat u moet betalen op basis van uw plannen in plaats van de feitelijke uitvoering in het specifieke jaar. U weet pas achteraf of u aan het eind van de periode ook realiseert wat u aanvraagt en toegekend kreeg in de S&O-verklaring.


4. Afspraken voor lange tijd of onbepaalde tijd kunt u vermoedelijk niet of moeilijk opzeggen.


5. Stem duidelijk af met uw intermediair wie de aanvraag uiteindelijk indient. Als de intermediar namens u zal indienen of anderszins namens u optreedt, stel dan een heldere machtiging op. U blijft zelf jegens Agentschap NL zelf voor alles verantwoordelijk. Niet alleen voor de namens u ingediende aanvraag en de juistheid van de informatie maar ook voor de S&O-administratie, de mededeling van het gerealiseerde aantal S&O-uren en het indienen van de burgerservicenummers voor de S&O-uurloonbepaling.


6. Laat uw intermediair meerdere ondersteuningsmogelijkheden onderzoeken. De WBSO is vaak goed met andere
ondersteuningsmogelijkheden te combineren, denk bijvoorbeeld aan de Innovatiebox.

Let wel, als u gebruik maakt van de diensten van een intermediair blijft u altijd zelf verantwoordelijk voor de verstrekte informatie!

Hebt u vragen of suggesties neem dan gerust contact op. Wijzigingsdatum |

07-06-2010