Gemeente Barneveld


Afsluiting deel rotonde en kruising Hessenweg/Valkseweg

Vanaf maandag 7 juni 2010 is een deel van de rotonde kruising valkseweg hessenweg Dr. Willem Dreeslaan/ Valkseweg/ Hessenweg

en de kruising Hessenweg/Valkseweg tijdelijk afgesloten voor alle verkeer. De aannemer werkt dan aan de nieuwe ovatonde op de kruising van de Hessenweg, de Valkseweg en de Dr. Willem Dreeslaan. Het verkeer van de Dr. Willem Dreeslaan - Valksweg N 801 (naar en van Wekerom) kan de bestaande rotonde wel gebruiken. Het overige verkeer wordt tijdelijk omgeleid. Het streven is de omleidingroutes weer vóór de bouwvakvakantie (17 juli) te verwijderen.

Aanleg ovatonde

In opdracht van de gemeente Barneveld werkt de firma Van de Haar Infra B.V. uit Wekerom aan de nieuwe ovatonde op de kruising van de Hessenweg, de Valkseweg en de Dr. Willem Dreeslaan. Tot nog toe konden de werkzaamheden buiten de bestaande weg worden uitgevoerd, maar nu is het moment aangebroken, dat ook de bestaande weg moeten worden opgebroken. De aannemer start op maandag 7 juni 2010 met deze werkzaamheden. Vanaf die datum is de rotonde vanaf de Hessenweg/Valkseweg niet meer bereikbaar.

Omleidingen

Er zijn omleidingen.

* Fietsers worden omgeleid via de Gelkenhorsterweg, Valkseweg, de rotonde en de Valkseweg.

* Autoverkeer met de bestemming Oud Vellerseweg, Nieuw Vellerseweg en het Pluimveemuseum en het bouwverkeer voor de Meerwaarde wordt ter plaatse omgeleid via de nieuw aangelegde Rietberglaan (dat is de bouwweg langs de toekomstige VMBO-school `De Meerwaarde').
* Verkeer vanaf de Valkseweg (het deel ter hoogte van bedrijventerrein De Valk) met bestemming Otterlo wordt omgeleid via het bedrijventerrein De Valk, Dr. Willem Dreeslaan en de Valkseweg. Het verkeer van de Dr. Willem Dreeslaan - Valksweg N 801 (naar en van Wekerom) kan de bestaande rotonde wel gebruiken.

De verschillende omleidingroutes zijn via hieronder te raadplegen.

Planning

De aannemer streeft ernaar om de omleiding vóór de bouwvakvakantie weer op te heffen. De nieuwe ovatonde Hessenweg-Valkseweg-Rietberglaan is dan nog niet gereed, maar de verwachting is dat het verkeer dan wel gebruik kan maken van de ovatonde. Als alle werkzaamheden volgens planning verlopen, dan voert de aannemer na de bouwvakantie tot halverwege september de laatste werkzaamheden aan de ovatonde uit.

Meer informatie

Meer informatie over het project vindt u bij Wegwerkzaamheden en Project Verkeer Valkseweg e.o..

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, email: info@barneveld.nl