Gemeente Breda

Nieuwe ronde Doe-geld Haagse Beemden

Na een succesvolle ronde Doe-geld van 2008/2009, heeft de Stuurgroep Haagse Beemden besloten om opnieuw een bedrag (⬠15.000,-) beschikbaar te stellen voor een nieuwe ronde Doe-geld Haagse Beemden. Dit om nog meer jongeren te stimuleren activiteiten te organiseren in hun wijk. Vrijdagmiddag 4 juni heeft wethouder Saskia Boelema het officiële startsein gegeven voor de tweede ronde Doe-geld Haagse Beemden. Ze drukt de jongeren op het hart: âStuur je mooie plannen vooral in, zodat de Haagse Beemden nog mooier wordt voor jongeren. Ieder plan is een kans.â

Doe-geld is geld bestemd voor jongeren uit de wijk Haagse Beemden, die een leuk idee hebben om iets te doen voor en met de jongeren uit de wijk. In 2008/2009 zijn op die manier 15 jongerenactiviteiten uitgevoerd, variërend van een zaalvoetbaltoernooi, een multicultureel jongerenfeest, het maken van een videoclip over âmijn wijkâ, karten, snowboarden en autocross tot sumoworstelen. Alle aanvragen worden beoordeeld door een jury, die bestaat uit jongeren uit de Haagse Beemden. Zij bepalen wat wel en niet kan/mag.
Eind 2007/begin 2008 heeft een onderzoek plaatsgevonden naar de wensen en ambities van jongeren in de Haagse Beemden. Naar aanleiding hiervan is in 2010 een bedrag van ⬠15.000,- vanuit het wijkimpulsplan Haagse Beemden door de gemeente beschikbaar gesteld om kleinschalige initiatieven/activiteiten van en voor jongeren te organiseren.

Breda, 7 juni 2010