Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Wegenwacht zet elektrische scooter in als vervangend vervoer

Den Haag, 7 juni 2010

De ANWB Wegenwacht zet vanaf vandaag in Amsterdam de elektrische scooter als vervangend vervoer in. Mocht de wegenwacht er niet in slagen een storing aan een auto te verhelpen, dan kunnen ANWB-leden kiezen voor deze wijze van vervoer. De ANWB werkt hierbij samen met Hertz.

De elektrische scooter is met name in de hoofdstad erg handig. Niet alleen als milieuvriendelijk alternatief, maar ook omdat het met het systeem van parkeervergunningen lastig is om het kenteken tijdelijk te wisselen. Daarnaast is de gemeente bezig om het aantal auto's in de stad te reduceren. Bijkomend voordeel voor de klant is dat hij zich in Amsterdam veel sneller kan verplaatsen en met een elektrische scooter geen dure brandstof nodig heeft.

Het gaat om snorscooters van het type Zero Bike. De scooters hebben een maximum snelheid van 35 kilometer per uur en hebben een actieradius van 80 km.

De inzet van de elektrische scooter als vervangend vervoermiddel in Amsterdam is een proef, die loopt gedurende dit zomerseizoen. Daarna worden de resultaten geëvalueerd.

De ANWB Wegenwacht slaagt erin om in 9 van de 10 gevallen het voertuig weer rijdend te krijgen. De ANWB Wegenwacht is goed voor 1,3 miljoen pechhulpverleningen per jaar.




Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB