Vereniging Natuurmonumenten


Stadskinderen met Tofik Dibi op ontdekking in Naardermeer
Gepost op 7 juni 2010

Op uitnodiging van Natuurmonumenten trekt GroenLinks Tweede Kamerlid Tofik Dibi op maandagochtend 7 juni met 30 basisschoolkinderen natuurgebied Het Naardermeer in. De kinderen zitten in groep 8 van de Openbare Basisschool Ru Paré in de Amsterdamse wijk Slotervaart. De GroenLinks kandidaat woont vlakbij deze school.

Tofik Dibi: "Ik ben zelf een echt stadskind en weet dat een heleboel kinderen uit de stad nooit in de vrije natuur komen. In de Tweede Kamer ben ik woordvoerder op het gebied van natuur en dierenwelzijn, Het is belangrijk dat de stadskinderen weten hoe mooi Nederland is en hoe belangrijk het is dat de natuur in Nederland in stand gehouden wordt."

Een bus van Natuurmonumenten brengt de kinderen naar natuurgebied Het Naardermeer. Daar stappen ze om 9.30 uur bij het Bezoekerscentrum Stadszight samen met Tofik Dibi in een boot voor een ontdekkingstocht over het meer. Robbert Hijdra van Natuurmonumenten zal de kinderen alles over het gebied vertellen. Tofik wil de kinderen uitleggen wat natuur voor hem betekent en waarom hij vindt dat het belangrijk is dat er voldoende natuur is in Nederland. Robbert en Tofik gaan samen in op de rol van de politiek bij het beschermen van de natuur. Het programma duurt tot 13.00 uur.

Het Naardermeer ligt ingeklemd tussen Amsterdam en het Gooi. Om het Naardermeer te beschermen richtte Jac. P. Thijsse in 1905 de Vereniging Natuurmonumenten op. Een jaar later kocht de vereniging het Naardermeer als eerste beschermde natuurgebied in Nederland.