Traineebattle 2010 gewonnen door Achmea

07/06/2010 12:42

Twynstra Gudde

Beste Traineeteam van Nederland: Traineebattle 2010 gewonnen door Achmea

Afgelopen vrijdag 4 juni heeft het traineeteam van Achmea 20 andere traineeteams achter zich gelaten en mag zich een jaar lang 'Beste Traineeteam van Nederland' noemen.

Tijdens de Traineebattle streden van 7.00 tot 19.00 uur in DeFabrique in Maarssen de beste jonge talenten van Nederland om de titel Beste Traineeteam 2010. De deelnemende traineeteams waren onder meer afkomstig van gerenommeerde bedrijven als ABN AMRO/Fortis, Cofely, Vites, Stork, Achmea, Rabobank, ProRail , Gemeente Gemert-Bakel en Randstad.

De traineeteams streden om het slimste antwoord op het relevant, actueel maatschappelijk vraagstuk: "op welke wijze kan het alcoholgebruik onder jongeren worden gereduceerd?". Dit vraagstuk, uitgewerkt in een uitgebreide case kregen zij aan het begin van de ochtend uitgereikt door de voorzitter van de Raad van korpchefs Léon Kuijs. Tijdens de dag werkten de teams aan een businesscase en pitch. Dit gebeurde in competitie met de andere traineeteams. Er werd door alle teams keihard gewerkt om de felbegeerde titel aan het einde van de dag binnen te slepen. Achmea verbond hun pitch aan de slogan 'waar zijn we mee bezig' om de noodzaak van deze problematiek te onderstrepen. Zij stelden een tweesporenbeleid voor: 1) schoolbattles om de betrokkenheid van jongeren bij het vraagstuk te vergroten, 2) een puntensysteem invoeren om ongewenst gedrag veroorzaakt door alcoholgebruik af te straffen.

Aan het einde bepaalde Léon Kuijs samen met een vakjury wie het beste, slimste en meest creatieve antwoord had op de centrale vraag. Naast het team van Achmea wisten de teams van SNS Reaal en Cargill de finale te bereiken.

Presentatie van de dag lag in handen van Jort Kelder. Organisatie van het event lag in handen van Talentive, een initiatief van Twynstra Gudde. Meer informatie is te vinden op www.twynstragudde.nl/traineebattle

Talentive begeleidt organisaties en talenten in talentenontwikkelingsvraagstukken. Tevens zetten zij traineeships op en voeren zij ontwikkelprogramma's uit. Twynstra Gudde is een onafhankelijk Nederlands organisatieadviesbureau dat al gedurende 45 jaar resultaatgericht adviseert en managementfuncties vervult. Kerncompetenties van Twynstra Gudde zijn project- en programmamanagement, veranderkunde, organisatiekunde en samenwerkingskunde.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.twynstragudde.nl




Twynstra Gudde