Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 juni 2010

Aangehouden na vernieling

Almelo

Een 20-jarige man uit Almelo werd zondag 6 juni aangehouden, omdat hij een woning aan de Krikkenstraat in Almelo was binnen gedrongen en enkele ruiten had vernield. De politie kreeg omstreeks 15.00 uur melding van glasgerinkel en ging kijken. Daar troffen ze de 20-jarige Almeloër aan. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat de man verdacht wordt van enkele winkeldiefstallen. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010050589)

Man aangehouden voor mishandeling en bedreiging Enschede
Een 29-jarige man uit Enschede werd zondag 6 juni aangehouden, omdat hij een 32-jarige vrouw had bedreigd en mishandeld.

Zondag 6 juni omstreeks 16.30 uur kreeg de politie melding van een onenigheid op de Nachtegaalstraat in Enschede. Een 29-jarige man draaide door voor zijn woonadres. Toen een buurvrouw de man wilde kalmeren draaide hij helemaal door. De man gooide een fiets naar de 32-jarige buurvrouw en bedreigde haar. De 29-jarige was vermoedelijk onder invloed van drugs. Hij is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010050597)

Man aangehouden voor diefstal / heling fiets Enschede
Een 27-jarige man uit Enschede werd zondag 6 juni aangehouden, omdat hij een gestolen fiets te koop aanbood aan voorbijgangers.

Zondag 6 juni omstreeks 18.00 uur werd aan een passant een fiets aangeboden op de Wethouder Nijhuisstraat in Enschede, waarvan het slot geforceerd was. De man vertrouwde het niet en schakelde de politie in. De politie ging een kijkje nemen en trof de man aan met de fiets. De man, een 27-jarige Enschedeër, werd aangehouden ter zake heling / diefstal van de fiets. Hij is een zogenoemde veelpleger en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010050612)

Twee personen aangehouden na zwaaien met mes en vuurwapen Hengelo
Een 20-jarige man uit Hengelo en een 21-jarige vrouw uit Borne werden zondagavond 6 juni aangehouden, omdat zij met een mes en een vuurwapen bedreigingen hebben geuit naar een 23-jarige man.

Zondagavond 6 juni omstreeks 21.45 uur kreeg de politie melding van een bedreiging op Het Plein in Hengelo. Een automobilist vertoonde zeer gevaarlijke capriolen op het parkeerplaats door met hoge snelheden te rijden, rondjes te draaien en te slippen. Toen een 23-jarige man uit Hengelo hier iets van zei stapte een vrouw uit de auto en bedreigde de man met een mes. Toen de automobilist langs de man reed richtte hij een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en bedreigde de 23-jarige met de dood. De politie werd ingeschakeld. Op de Europalaan werd de auto aangetroffen en werden de bestuurder, een 20-jarige Hengeloër en de bijrijdster, een 21-jarige vrouw uit Borne aangehouden. In de woning van de vrouw werd een mes en enkele luchtdrukwapens en een siervuurwapen aangetroffen. Bij de 20-jarige werd in de woning een gasalarm geweer en een vuurwerkpistool aangetroffen. Alle wapens werden in beslag genomen. De 20-jarige en de 21-jarige zijn voor verder onderzoek ingesloten. (2010050666)

Bromfietser gewond na aanrijding Zenderen
Een 18-jarige bromfietser uit Ambt Delden raakte zondag 6 juni gewond tijdens een aanrijding met een automobilist.

Zondagavond 6 juni omstreeks 18.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Hoofdstraat in Zenderen. Een 18-jarige bromfietser uit Ambt Delden reed vanaf een uitrit schuin de Hoofdstraat op. Hierbij zag hij een 27-jarige automobilist over het hoofd, welke over de Hoofdstraat reed. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 18-jarige raakte gewond tijdens de aanrijding. Hij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010050616)

Man aangehouden voor mishandeling met knuppel Rijssen
Een 27-jarige man uit Rijssen werd maandag 7 juni aangehouden, omdat hij een 41-jarige man uit Rijssen had mishandeld in zijn woning met een honkbalknuppel. De 27-jarige was omstreeks 00.30 uur de woning aan de Dellestraat in Rijssen binnengeslopen om verhaal te halen bij de 41-jarige. De politie kon de 27-jarige aanhouden in zijn eigen woning. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010050680)