KWF Kankerbestrijding



Amsterdam, 7 juni 2010 - Vandaag begint de Week van de Zon. De hele week, van 7 tot en met 11 juni, staat in alle magazines van SchoolTV de zon centraal. In de afleveringen van Koekeloere, Huisje Boompje Beestje, Nieuws uit de Natuur en het SchoolTV-weekjournaal wordt gekeken naar de kracht van de zon, wie welk huidtype heeft en wat je allemaal kan doen om verbranden door de zon te voorkomen.

De samenwerking tussen SchoolTV en KWF Kankerbestrijding is een logische. SchoolTV is expert in educatieve kinderprogramma's die ingebed zijn in het primair onderwijs en KWF Kankerbestrijding is de expert op het gebied van het voorkomen van huidkanker. De samenwerking laat zien dat het beschermen tegen de zon voor jeugd een belangrijk educatief gezondsheidsaspect is. Samen met KWF Kankerbestrijding wil SchoolTV kinderen en hun docenten informeren hoe je jezelf goed kan beschermen tegen verbranding door de zon.

Koekeloere:
Maandag 7 juni (herhaling donderdag 10 juni), 9.00-9.15 uur

Huisje Boompje Beestje:
Maandag 7 juni (herhaling donderdag 10 juni), 9.15-9.30 uur

Nieuws uit de Natuur:
Vrijdag 11 juni (herhaling maandag 14 juni), 10.40-11.00 uur SchoolTV-weekjournaal:
Vrijdag 11 juni (herhaling maandag 14 juni), 11.00-11.30 uur

Documentaire SchoolTV-weekjournaal

Naast de reguliere uitzendingen zendt SchoolTV donderdag 10 juni (herhaling 17 juni) in het SchoolTV-weekjournaal een documentaire over kanker uit. Onderwerpen: wat is kanker, is het te voorkomen en welke behandelingen zijn er?