Stadsdeel Amsterdam-Noord

Succesvolle Kortebaandraverij in de Van der Pekstraat

7 juni 2010

Op zaterdag 5 juni vond de Kortebaandraverij Amsterdam-Noord voor het eerste plaats in de Van der Pekstraat. Deze nieuwe lokatie bleek een schot in de roos voor de organisatie van de draverij, voor de buurtbewoners en voor de rijders, die hun paarden in de pauze tussen de verschillende races een plek in de schaduw konden geven. Dat was geen overbodige luxe, want het was prachtig warm weer.

De bewoners van de Van der Pekstraat reageerden enthousiast op het evenement. "Ik ben er speciaal voor van m'n tuinhuisje gekomen," aldus een enthousiaste bewoonster. "Het is zó leuk dat er weer eens wat gebeurt in onze straat!" Verderop zit een man in het open raam op de vensterbank, met zijn benen naar buiten, in zijn eigen privé skybox. Veel buurtbewoners hebben hun tuinstoelen en krukjes mee naar buiten genomen en zitten in de deuropening of aan de baan te genieten van het spektakel. Ook de terrassen aan de Van der Pekstraat zitten vol.

Foto overzicht kortebaandraverij Van der Pekstraat Indruk van de Van der Pekstraat tijdens de Kortebaanwedstrijden Foto: Suzanne Roos

Verrassende winnaar

De wedstrijdmiddag mondde uit in een spannende en spectaculaire finale tussen de paarden Zero Option Lane en Torpedo S. Nieuwkomer Torpedo S met rijder Wim van der Mespel kwam als verrassende winnaar uit de bus.

Foto van rennende paarden tijdens de finale
Foto: C. Barton van Flymen

Portefeuillehouder Sport Kees Diepeveen hing na afloop namens stadsdeel Amsterdam-Noord winnaar Torpedo S de lauwerkrans om. "De draverij is een prachtig evenement voor alle Amsterdammers," aldus de portefeuillehouder. "Ik vind het fantastisch dat de eerste draverij in de Van der Pekstraat ook een hele nieuwe winnaar heeft opgeleverd. Ik heb genoten en ik zie een mooie toekomst voor de draverij in de Van der Pekstraat."

Foto van het winnende paard, Torpedo S, met verzorgster, rijder en portefeuillehouderSport Kees Diepeveen
Torpedo S, winnaar van de Kortebaandraverij Amsterdam-Noord 2010, met zijn verzorgster, rijder Wim van der Mespel en portefeuillehouder sport Kees Diepeveen.
Foto: C. Barton van Flymen

Foto van de rijder en de verzorgster van Torpedo S De verzorgster en de rijder van Torpedo S met hun prijzen Foto: C. Barton van Flymen

Meer beelden van de draverij


* op AT5 Gespot

* op YouTube

Meer informatie over de Kortebaandraverij

Quiten van Olden
Telefoon: 020 6349 437
E-mail: q.van.olden@noord.amsterdam.nl