Politiek debat Amerikaanse stijl met o.a. Mei Li Vos, Hero Brinkman

07/06/2010 13:18

Booij, Klusman en Van Bruggen

Politiek debat Amerikaanse stijl met o.a. Mei Li Vos, Boris van der Ham, Hero Brinkman

Discussie in 'Caucus' stijl met centrale rol voor publiek, in de Stadsschouwburg Amsterdam

Op maandag 7 juni komen Tweede Kamerleden en experts op het gebied van duurzaamheid, integratie en economie samen voor een stevig debat in de Stadsschouwburg in Amsterdam. De hoofdthema's zijn vastgesteld op basis van de vragen die de 30.000 bezoekers van www.21dagendebat.nl de afgelopen weken stelden aan een panel van (aspirant-)Tweede Kamerleden. In de stijl van de Amerikaanse 'Caucus' bijeenkomsten worden sprekers en bezoekers uitgedaagd om zoveel mogelijk medestanders voor hun argumenten te verzamelen. Onder anderen Paul Scheffer, Pieter Lakeman, Liesbeth van Tongeren, Sweder van Wijnbergen, Wijnand Duyvendak en Louise Vet geven acte de presence.

Op www.21dagendebat.nl kon iedereen de afgelopen weken zijn vragen over politiek, economie en samenleving direct stellen aan groot panel van Tweede Kamerleden van alle partijen; van Tofik Dibi (GroenLinks) tot Hero Brinkman (PVV). Behalve zelf een vraag stellen, konden de bezoekers ook stemmen op de vragen die zij het beste vonden. Op de voor bezoekers belangrijkste vraag van de dag werd elke dag door het panel een antwoord gegeven.

Programma

Het grote 21 Dagen Debat vindt plaats in de Stadsschouwburg in Amsterdam op 7 juni, van 19.30 tot 01.00 uur. In een drietal speeddebates kruisen de aanwezige Kamerleden de degens over economie, duurzaamheid en samenleving. Vervolgens gaan de bezoekers en de aanwezige experts in debat over deze thema's. Tot besluit vellen Bas Jacobs en Arnold Heertje een economisch oordeel over alle plannen en voorstellen.

Achtergrond 21 dagen debat

Deze bijeenkomst en de website zijn een project van de Publieke Zaak, Favela Fabric en BKB. De eerste twee partijen waren eerder verantwoordelijk voor '21 Minuten': de politiek en maatschappelijke internetpeiling met meer dan 120.000 respondenten. BKB organiseert regelmatig partijneutrale politieke ontmoetingsplaatsen voor een overwegend jong publiek. In dit kader was Paradiso op zondag 6 juni het toneel van het Grote Verkiezingsgala met Cohen, Rutte, Halsema en Pechtold. En staat op 9 juni de Melkweg in het teken van een live-uitslagenavond van RTL 4.





http://www.21dagendebat.nl

http://www.bkb.nl